Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν την εμπλοκή δύο Ουκρανών στην δολοφονία της δημοσιογράφου Darya Dugina

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν την εμπλοκή δύο Ουκρανών στην δολοφονία της δημοσιογράφου Darya Dugina
Η απόφαση του δικαστηρίου για την ερήμην σύλληψη της Natalya Vovk υποστηρίζει ότι οι φάκελοι που υποβλήθηκαν στην εισαγγελία αποδεικνύουν ότι οι υποψίες για εμπλοκή της ήταν δικαιολογημένες.
Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν την συμμετοχή των Natalya Vovk και Bogdan Tsyganenko, Ουκρανών πολιτών, στη δολοφονία της δημοσιογράφου Darya Dugina, σύμφωνα με έγγραφα που έχει το TASS.
Η απόφαση του δικαστηρίου για την ερήμην σύλληψη της Vovk αναφέρει ότι οι φάκελοι που υποβλήθηκαν στον δικαστή αποδεικνύουν ότι οι υποψίες για εμπλοκή της ήταν δικαιολογημένες.
Τα αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες που ελήφθησαν από θιγόμενα άτομα, πρωτόκολλα αναγνώρισης και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των ανακριτικών ενεργειών.
Η Darya Dugina, 29 ετών, δημοσιογράφος και δημόσιο πρόσωπο, κόρη του φιλόσοφου Alexander Dugin, πέθανε στις 20 Αυγούστου 2022 όταν το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε σε δρόμο κοντά στη Μόσχα.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), η δολοφονία σχεδιάστηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε η Ουκρανή υπήκοος, Natalya Vovk.

Αργότερα, η FSB είπε ότι η Vovk οργάνωσε και έφερε εις πέρας την εκτέλεση μαζί με ένα άλλο μέλος μιας ουκρανικής ανατρεπτικής-τρομοκρατικής ομάδας - τον Ουκρανό υπήκοο Bogdan Tsyganenko, και αμέσως μετά την εκτέλεση, κατέφυγε στην Εσθονία.
Οι Vovk και Tsyganenko κατηγορούνται ερήμην για φόνο που διέπραξε μια ομάδα ατόμων, με μια γενικά επικίνδυνη μέθοδο, λόγω πολιτικού μίσους.
Εκδόθηκαν ερήμην εντάλματα σύλληψής τους.
Τέθηκαν στη λίστα διεθνών καταζητούμενων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης