Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ χρειάζεται για να εξοφλήσει δάνεια 475 εκατ περίπου 130 χρόνια – Ενώ πληρώνει τόκους… τα δάνεια είναι default

Η ΝΔ χρειάζεται για να εξοφλήσει δάνεια 475 εκατ περίπου 130 χρόνια – Ενώ πληρώνει τόκους… τα δάνεια είναι default
Ο ισολογισμός της ΝΔ πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια για το πώς 100% μπορεί να χρεοκοπήσει μια εταιρία… αρκεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας
Η Νέα Δημοκρατία με όρους ανώνυμης εταιρίας είναι ολικώς χρεοκοπημένο κόμμα.
Εάν κάποιος βιαστεί και μας επικρίνει ότι υπάρχουν πολιτικά ελατήρια στην ανάλυση μας, θα παρουσιάσουμε εκ νέου τον ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας και οι γνωρίζοντες έστω και ελάχιστα οικονομικά θα βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει 475 εκατ βραχυπρόθεσμα δάνεια και μέσα σε ένα χρόνο τα δάνεια αυξήθηκαν 50 εκατ ευρώ από 425 εκατ ευρώ σε 475 εκατ ευρώ για το 2023 και θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ για το 2024.
Η έννοια βραχυπρόθεσμου δανείου είναι η χειρότερη όταν οι αναλυτές… αναλύουν μια εισηγμένη εταιρία.
Σημαίνει ότι τα δάνεια είναι καταβλητέα και απαιτητά με βάση τις δανειακές συμβάσεις…
Στην περίπτωση της ΝΔ όμως έχουν παραβιαστεί οι τραπεζικοί κανόνες.
Γεννάται το ερώτημα πως η τράπεζα αισθάνεται άνετα όταν τα ταμειακά διαθέσιμα της Νέας Δημοκρατίας είναι μόλις 4,6 εκατ ευρώ.
Η Νέα Δημοκρατία πληρώνει τόκους στα δάνεια για να κρατάει ενήμερα και μην σκάσουν, ωστόσο τα δάνεια αυτά είναι default.
Τα δάνεια αυτά ποτέ δεν θα αποπληρωθούν ΠΟΤΕ.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα όταν κάποιος χρωστάει 475 εκατ και έχει ταμειακά διαθέσιμα 4,6 εκατ ευρώ αυτό σημαίνει ότι για να αποπληρώσει τα δάνεια θα χρειαστεί πάνω από 130 χρόνια.
Τι σημαίνει 130 χρόνια ότι κανείς δεν θα ζει... για να δει αυτό το θαύμα...

Πρακτικά η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αποπληρώσει ποτέ το κεφάλαιο… δηλαδή τα δάνεια που είχε λάβει στο παρελθόν και λαμβάνει και στην παρούσα φάση...
Όμως εάν η ΝΔ πληρώνει τους τόκους που σημαίνει δάνειο balloon σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαμε στάσιμο κεφάλαιο οπότε κάποια τράπεζα έδωσε 50 εκατ δάνειο στην ΝΔ για να συντηρεί την χρεοκοπία της και μην σκάσουν τα δάνεια.
Και τα ερωτήματα εκατοντάδες, πως έχει επιτραπεί στην ΝΔ μετά την χρεοκοπία των τραπεζών το 2012 και ειδικά της Αγροτικής τράπεζας να διατηρεί balloon τα δάνεια της;
Ένα δάνειο προσδιορίζεται ως balloon όταν πληρώνεις τόκους και η αποπληρωμή του κεφαλαίου μετατίθεται για το μέλλον... αλλά δεν μπορεί να υπάρχει πολύ μέλλον κάποια χρόνια αλλά μέχρι εκεί... στα ballon δάνεια όπως ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος...
Προφανώς και έχουν παραβιαστεί και τα ήδη παραβιασμένα για να φθάσουν στην εικόνα - έκτρωμα του ισολογισμού της ΝΔ.


Η οικονομική εικόνα της ΝΔ ως ισολογισμός είναι τρομακτικά απαράδεκτη και αποδεικνύει ξεκάθαρη κακοδιαχείριση για να μην πούμε τίποτε άλλο πάρτι... οργίων.
Να αναλογιστούμε ότι η ΝΔ έχει αρνητική καθαρή θέση 482 εκατ ευρώ που σημαίνει ότι εάν ήταν τράπεζα η NΔ θα έσπασε σε καλή και κακή τράπεζα από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά με μια διαφορά δεν υπάρχει good bank Νέα Δημοκρατία, όλος ο ισολογισμός είναι σκάρτος σε εξωφρενικό βαθμό.
Ο ισολογισμός της ΝΔ πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια για το πώς 100% μπορεί να χρεοκοπήσει μια εταιρία… αρκεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα πολιτικό κόμμα και ειδικά μια παράταξη εξουσίας δεν μπορεί να έχει αυτή την χρηματοοικονομική εικόνα είναι ντροπή.
Παντελής αναξιοπιστία.
nea_dhmokratia_xreos_bn_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης