Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η Commerzbank είναι μόνο η αρχή... έρχονται συγχωνεύσεις ευρωπαϊκών τραπεζών

JPMorgan: Η Commerzbank είναι μόνο η αρχή... έρχονται συγχωνεύσεις ευρωπαϊκών τραπεζών
Η JPMorgan αναβάθμισε τη σύσταση για την Commerzbank σε overweight από neutral

Η πιθανή εξαγορά της γερμανικής Commerzbank  από την ιταλική UniCredit  μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, γεγονός που θα ενισχύσει τις αποτιμήσεις των μετοχών των τραπεζών που θεωρούνται στόχοι εξαγοράς, εκτιμούν οι αναλυτές της JPMorgan Chase, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό τομέα, ιστορικά πυροδοτούνται από τη δυναμική των συμφωνιών που ανακοινώνονται», τονίζουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Kian Abouhossein.
«Θα περιμέναμε περισσότερη ροή ειδήσεων σχετικά με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών στο μέλλον, κάτι που θα μπορούσε να είναι θετικό για τις αποτιμήσεις των τραπεζών που ιστορικά θεωρούνται στόχοι», εξηγούν.

Αναβαθμίσεις

H JPMorgan επικαλείται τράπεζες όπως η Banco BPM  και η Banca Monte dei Paschi di Siena της Ιταλίας, η Societe Generale της Γαλλίας, η Banco Comercial Portugues της Πορτογαλίας και η Standard Chartered  στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η JPMorgan αναβάθμισε τη σύσταση για την Commerzbank σε overweight από neutral, ενώ αναβάθμισε επίσης τις ABN Amro Bank NV και Banco BPM.
Η συμφωνία για την Commerzbank αναμένεται να διαμορφωθεί στα 17,6 ευρώ ανά μετοχή, με 20% premium στην τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τετάρτη.
 Η Unicredit απέκτησε το 4,49% της Commerzbank από τη γερμανική κυβέρνηση, με τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας να καταγράφει ράλι 16%.
Η ιταλική τράπεζα απέκτησε το μερίδιο στα 13,20 ευρώ ανά μετοχή, με τη γερμανική κυβέρνηση να κερδίζει 702 εκατ. ευρώ από την πώληση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να περικόψει το μερίδιό της στην τράπεζα, την οποία υποστήριξε κατά την κρίση του 2008-2009, καθώς η επιχείρηση είναι πλέον «σταθερή και κερδοφόρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης