Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δαπανηρός πόλεμος φθοράς - Δεν θα λυθούν τα προβλήματα της Ουκρανίας... με τις επιθέσεις κατά της Ρωσίας

Δαπανηρός πόλεμος φθοράς - Δεν θα λυθούν τα προβλήματα της Ουκρανίας... με τις επιθέσεις κατά της Ρωσίας
Η Ουάσιγκτον έχει μετριάσει τις προσδοκίες της για το τι μπορεί να πετύχει το Κίεβο στο εγγύς μέλλον υποστηρίζει η Wall Street Journal
Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά όπλα για επιθέσεις κατά στόχων βαθιά στο ρωσικό έδαφος δεν θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης υποστηρίζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διατυπώνεται η ανησυχία ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα αποδειχθεί «βραχυπρόθεσμα ανακουφιστική» για τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.
Μάλιστα γίνεται λόγος για έναν «δαπανηρό πόλεμο φθοράς», ενώ επισημαίνεται πως η σύγκρουση αυτή τη στιγμή μοιάζει ατελείωτη και κινδυνεύει να κλιμακωθεί, κάτι που είναι επικίνδυνο δεδομένης της παρουσίας πυρηνικών όπλων.
Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις της Rachel Rizzo από το think tank Atlantic Council, η οποία τόνισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden «μοιάζει σαν μια συνταγή για έναν ακόμη ατελείωτο πόλεμο».
Πάντως, επισημαίνεται ότι η Ουάσιγκτον έχει μετριάσει τις προσδοκίες της για το τι μπορεί να πετύχει το Κίεβο στο εγγύς μέλλον, ενώ υπογραμμίζεται πως οι ΗΠΑ «δεν πιέζουν την Ουκρανία να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης