Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το μήνυμα Putin έφτασε στη Δύση – Είναι σαφές και ξεκάθαρο

Ρωσία: Το μήνυμα Putin έφτασε στη Δύση – Είναι σαφές και ξεκάθαρο
Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο για την χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αποδέκτες έλαβαν το μήνυμα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin σχετικά με τις συνέπειες που θα υπάρξουν από τυχόν χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η δήλωση έφτασε στους αποδέκτες της.
Η δήλωση του προέδρου Putin είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και δεν επιτρέπει διπλές αναγνώσεις» υπογράμμισε ο Peskov.
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως εάν δοθεί έγκριση στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για επιθέσεις κατά της Ρωσίας, αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία, η οποία θα πρέπει να απαντήσει ανάλογα.

Politico: Αργούν οι αποφάσεις

Εν τω μεταξύ δημοσίευμα του Politico υποστηρίζει πως δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος αυτό το Σαββατοκύριακο.
Το δημοσίευμα επικαλούμενο Βρετανούς αξιωματούχους επισημαίνει ότι δεν αναμένεται καμία επίσημη ανακοίνωση για αυτό το ζήτημα εντός του Σαββατοκύριακου, με κάποιους να αναφέρουν πως η άρση των περιορισμών θα μπορούσε να ληφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Μάλιστα αναφέρεται, πως ακόμα και αν εγκριθεί αυτό το αίτημα του Κιέβου, η χρήση των δυτικών όπλων δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης