Τελευταία Νέα
Διεθνή

H κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, συμπαρασύρει και την Ευρωζώνη

H κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, συμπαρασύρει και την Ευρωζώνη
Η γερμανική βιομηχανία σημείωσε ραγδαία μηνιαία συρρίκνωση 3% τον Ιούλιο
H κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, συμπαρασύρει και την Ευρωζώνη, με τους αναλυτές της Oxford Economics να προειδοποιούν ότι κινδυνεύει η εκτίμηση για την ανάπτυξη του ΑΕΠ.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή εξαιρουμένων των κατασκευών στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 0,3% σε ετήσια βάση (2,3% σε ετήσια βάση) τον Ιούλιο.
Η μηνιαία επιδείνωση σε επίπεδο ευρωζώνης ήταν αναμενόμενη, λόγω των φτωχών στοιχείων σε εθνικό επίπεδο, σημειώνει η Oxford Economics.

Ραγδαία συρρίκνωση στη Γερμανία

Πρωτίστως, η γερμανική βιομηχανία σημείωσε ραγδαία μηνιαία συρρίκνωση 3% τον Ιούλιο, η οποία έφερε την παραγωγή του μεγαλύτερου βιομηχανικού τομέα του μπλοκ στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.
Η γαλλική βιομηχανία δεν βοήθησε επίσης, με την παραγωγή να μειώνεται κατά 0,5% τον μήνα.
Η Ιταλία και η Ισπανία σημείωσαν επίσης μηνιαία συρρίκνωση.
Η κεντρική εκτύπωση ενισχύθηκε τεχνητά από τα διαβόητα ευμετάβλητα στοιχεία της Ιρλανδίας, με τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται κατά 9,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.
Εξαιρουμένης της Ιρλανδίας, η βιομηχανία της ευρωζώνης σημείωσε πολύ βαθύτερη μηνιαία συρρίκνωση κατά 1,2%.
Tα αδύναμα βιομηχανικά στοιχεία της ευρωζώνης υπογραμμίζουν τις περιορισμένες βραχυπρόθεσμες προοπτικές του τομέα και θέτουν σε κίνδυνο την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% το γ' τρίμηνο.

oxford2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης