Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δικαστής στην Καλιφόρνια αποφασίζει ότι τα σχολεία δεν μπορούν να κάνουν outing στους trans μαθητές

ΗΠΑ: Δικαστής στην Καλιφόρνια αποφασίζει ότι τα σχολεία δεν μπορούν να κάνουν outing στους trans μαθητές
Τάσσεται υπέρ πολιτικών που επιδιώκουν την προστασία των τρανς νέων ενθαρρύνοντας την επικοινωνία μεταξύ των καθηγητών και των γονέων
Δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάσισε ότι μια σχολική περιφέρεια (Chino Valley Unified School District) δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτική outing στους τρανς μαθητές.
«Το δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει ότι [οι πολιτικές της σχολικής περιφέρειας] συνιστούν διάκριση και πρέπει να ελεγχθούν αυστηρά», έγραψε ο δικαστής του San Bernardino Superior Court Michael Sachs στην 50σέλιδη απόφασή του.
«Η περιφέρεια θα μπορούσε να έχει υιοθετήσει μια πολιτική που να επικεντρώνεται στα υπάρχοντα προβλήματα (εκφοβισμός, ψυχική υγεία, ψυχολογική δυσφορία, τυχόν δραστικές αλλαγές στη συμπεριφορά κ.λπ.) αντί να εστιάζει στην προστατευόμενη ομάδα».
«Η Περιφέρεια θα μπορούσε επίσης με παρόμοιο τρόπο να έχει υιοθετήσει μια πολιτική ουδέτερη ως προς το φύλο, η οποία απαιτεί την γνωστοποίηση της συμμετοχής σε κάθε είδους εξωσχολική δραστηριότητα ή αθλητικό πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες που σχετίζονται με τη συμμετοχή (π.χ. το μέγεθος του παιδιού) αντί να εστιάζει στο φύλο ή την έκφραση φύλου του ατόμου», πρόσθεσε ο Sachs.
Ο Sachs ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές της περιφέρειας σχετικά με το outing των τρανς παιδιών δημιουργούν διακρίσεις.
Το επιχείρημά του βασίστηκε σε προηγούμενη νομολογία για να καθορίσει τον καλύτερο τρόπο επιβολής του νόμου που θέσπισε πρόσφατα η Καλιφόρνια για την απαγόρευση τέτοιων outing. Επιπλέον, κατοχύρωσε την προστασία των ενηλίκων, που φοιτούν στη σχολική περιφέρεια, από το να τους γίνει outing.
Ο Sachs συζήτησε λεπτομερώς αυτή τη διάταξη. Έγραψε ότι δεν μπορεί να δώσει εντολή στις σχολικές περιφέρειες να μην ενημερώνουν τους γονείς για την ταυτότητα φύλου του παιδιού τους, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι ανήλικοι δεν έχουν εγγενές δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Αντ’ αυτού, τάσσεται υπέρ πολιτικών που επιδιώκουν την προστασία των τρανς νέων ενθαρρύνοντας την επικοινωνία μεταξύ των καθηγητών και των γονέων σχετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποστήριξης των νέων.
«Δεν υπάρχει αναγκαστική μυστικότητα σε αυτή την περίπτωση- οι γονείς εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι να συζητούν με το παιδί τους για την ταυτότητα φύλου- και οι γονείς έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν μια τάξη, να μιλούν με έναν εκπαιδευτικό και να εξετάζουν τα εκπαιδευτικά αρχεία», λέει ο Sachs.
Παρ’ όλα αυτά, υποστήριξε την εφαρμογή του νόμου «SAFETY Act», επιχειρηματολογώντας κατά των προτεινόμενων περιορισμών που πρόκειται να τεθούν σε αυτόν από την περιφέρεια Chino Valley Unified.
Η σχολική περιφέρεια ζητούσε μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα για το νομοσχέδιο. Ο δικαστής υποστήριξε την απόφασή του επισημαίνοντας πώς πολλά άτομα που σχετίζονται με το Chino Valley Unified έχουν αναφερθεί στα τρανς άτομα ως «ψυχικά άρρωστα» και «διαγράφουν τις γυναίκες και τα κορίτσια».
Ο Γενικός Εισαγγελέας Bonta χαρακτήρισε τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα του δικαστηρίου σχετικά με την πολιτική outing της σχολικής περιφέρειας «μια νίκη για όλους τους μαθητές», λέγοντας σε δήλωσή του: «Το Chino Valley Unified έχει την υποχρέωση να προστατεύει την ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών, ειδικά των πιο ευάλωτων μαθητικών κοινοτήτων μας που χρειάζονται ένα υποστηρικτικό και φιλόξενο περιβάλλον για να πετύχουν. Καλώ όλες τις σχολικές περιφέρειες να λάβουν υπόψη τους και να διασφαλίσουν ότι κάθε μαθητής, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών, μπορεί να απολαμβάνει το δικαίωμά του να μαθαίνει και να ευδοκιμεί σε ένα σχολικό περιβάλλον που προάγει την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και τη συμπερίληψη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης