Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να κλείσει με άνοδο και να διακόψει το πτωτικό σερί

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να κλείσει με άνοδο και να διακόψει το πτωτικό σερί
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, κατάφερε αν και δυσκολεύτηκε να διακόψει το πτωτικό σερί και να κλείσει με άνοδο. Βοήθησαν και οι αγορές του εξωτερικού. Είδαμε και πάλι μεταβλητότητα και επιφυλακτικές κινήσεις στις τράπεζες. Στα θετικά το γεγονός πως ενώ στις προηγούμενες συνεδριάσεις κλείναμε στο χαμηλό ημέρας, σήμερα κλείσαμε στο υψηλό ημέρας. Επίσης ένα σημαντικό θέμα είναι το γεγονός πως ενώ η αγορά κατέγραφε άνοδο και μάλιστα άνω του 0,60%, η πλειονότητα των μετοχών υποχωρούσε. Αυτό δείχνει πως το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε ελάχιστες μετοχές. Αυτές έχουν και το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητας. Η εβδομάδα κλείνει στις 1.419,24 μονάδες με άνοδο 0,88%. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. έχασε 1,65%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Επιβεβαίωσε και πάλι τη στήριξη των 7,20 ευρώ περίπου και έβγαλε αντίδραση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έπεισε. Θα την θέλαμε καλύτερη, αλλά το σημείο είναι καλό για είσοδο. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε και το placement και είναι λογικό κάποιοι να θέλουν να πάρουν χαμηλά τις μετοχές και έτσι κάνουν τα… κόλπα τους στο ταμπλό. Στα 7,3060 ευρώ και στο +0,22% με χαμηλό στα 7,2180 ευρώ και υψηλό στα 7,3860 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Εγκρίθηκε η διαγραφή από το LSE και η εισαγωγή της στο Χ.Α. από την έκτακτη γενική συνέλευση. Παράπονα από τους μετόχους για την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χρήσιμα τα σχόλιά τους, τεράστιες οι ζημιές και αυτών των μετόχων και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε. Ούτε οι διοικήσεις, που τώρα τα παρουσιάζουν όλα καλά. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χ.Α. θα ξεκινήσει 23 Σεπτεμβρίου.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η μετοχή είναι τσάμπα, αλλά ο επενδυτής που θέλει να τοποθετηθεί θα πρέπει να επιλέγει σωστά την τιμή. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι κάνει τη διαδρομή 1,80-2,20 ευρώ. Άρα μπορούσες να την αγοράζεις για παράδειγμα σήμερα που ήταν κοντά στο χαμηλό και όχι όταν θα πηγαίνει πάνω από τα 2 ευρώ. Ήταν η μετοχή που ξεχώρισε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 1,87 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +3,89%. Χαμηλό έγραψε στα 1,81 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Επέστρεψε στα 16 ευρώ και ήταν και αυτή η μετοχή μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν. Ενισχύθηκε 2,37%.

ΔΕΗ: Καλή κίνηση και από τη συγκεκριμένη και ενισχύθηκε 2,24%.

LAMDA DEV.: Για την κρυμμένη αξία που έχει ο όμιλος μίλησε και πάλι η διοίκηση της εταιρείας, πριν από λίγο στην ενημέρωση των αναλυτών. Όπως ανέφερε το Ελληνικό λόγω λογιστικών προτύπων δεν μπορεί να δείξει την αξία του στη λογιστική κατάσταση, ενώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πωλήσεις που έχουν γίνει σε τιμή 4 φορές το book value. Είναι στις τελικές συζητήσεις με τράπεζες για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των εμπορικών κέντρων στο ελληνικό. Στα 6,99 ευρώ και μακριά από την εσωτερική αξία που έχει χωρίς την κρυμμένη…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέες πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή σήμερα. Και πάλι είναι απαιτητική η αποτίμηση με βάση τα όσα θα ακολουθήσουν. Στα 6,72 ευρώ και στο -10,40% με υψηλό όγκο.

FOURLIS: Καλή εικόνα σήμερα, μετά την πτώση που προηγήθηκε και έπιασε και πάλι τα 4 ευρώ.

ΓΕΒΚΑ: Πιέσεις λόγω των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε και τα οποία έδειξαν μεγάλη πτώση τζίρου και κερδών. Στα 1,37 ευρώ και στο -9,27% με όγκο σχεδόν 40 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΑ: Τα αποτελέσματα της ΓΕΒΚΑ μάλλον έδειξαν τι αποτελέσματα θα δούμε και από κάποιες άλλες εταιρείες. Είχαμε κάποιες πιέσεις σε συγκεκριμένες μετοχές όπως του κλάδου των μετάλλων.

ΜΕΖΖ: Χαμηλότερα των περσινών τα έσοδα από τοκομερίδια της Phoenix, δεν έλαβε χρήματα η Sunrise, ενώ πέρυσι είχε λάβει. Είδαμε πιέσεις αλλά όχι σημαντικές, πλην της Phoenix που έχει και μεγάλο αριθμό μετοχών. Έχασε 3,73%. Η Galaxy έχασε 2,78%, η Cairo 2,56% και η Sunrise 1,58%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης