Τελευταία Νέα
Διεθνή

Herrmann (Υπουργός): Η Αυστρία θα απορροφήσει τους παράνομους μετανάστες που δεν δέχεται η Γερμανία

Herrmann (Υπουργός):  Η Αυστρία θα απορροφήσει τους παράνομους μετανάστες που δεν δέχεται η Γερμανία

Η Αυστρία δεν έχει άλλη επιλογή από το να δεχτεί τους μετανάστες που δεν καταφέρουν να περάσουν τα γερμανικά σύνορα

Σχετικά Άρθρα
Η Αυστρία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναλάβει την ευθύνη για τους παράνομους μετανάστες στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γερμανία, ανεξάρτητα από τις ανησυχίες που εξέφρασε η Βιέννη, ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann.
Η διαμάχη μεταξύ των δύο γειτονικών εθνών για το ποιος πρέπει να υποδεχθεί τους παράνομους μετανάστες που αρνήθηκαν στους νέους γερμανικούς ελέγχους στα σύνορα κλιμακώθηκε αργά την Πέμπτη (12/9/2024), καθώς είπε ο πολιτικός του CSU που είναι υπεύθυνος για τις εσωτερικές υποθέσεις στο πιο νότιο κρατίδιο της Γερμανίας.
«Δεν πρόκειται για το αν η Αυστρία θα πάρει πίσω κάποιον, αλλά για το αν η Γερμανία θα απαγορεύσει την είσοδο σε κάποιον», είπε ο Herrmann σε συνέντευξή του στη Welt.
«Εάν η Γερμανία αρνηθεί να επιτρέψει σε κάποιον να εισέλθει στη χώρα, τότε ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται ακόμα στη γειτονική χώρα και δεν έχει εισέλθει στη Γερμανία.
Από αυτή την άποψη, το ερώτημα για την Αυστρία δεν τίθεται αν θέλουν να πάρουν κάποιον πίσω», πρόσθεσε.
Η αυστριακή αντιπολίτευση και το Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ) τάχθηκε στο πλευρό του γερμανού κεντροδεξιού πολιτικού, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία για να βάλει στόχο την ατζέντα των ανοιχτών συνόρων που λέει ότι η κυβέρνηση στη Βιέννη υιοθέτησε κατά τη διάρκεια της θητείας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης