Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Και να πάρει η Ουκρανία το πράσινο φως από ΗΠΑ για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία δεν θα μπορέσει αντέξει τα καταστροφικά αντίποινα

Telegraph: Και να πάρει η Ουκρανία το πράσινο φως από ΗΠΑ για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία δεν θα μπορέσει αντέξει τα καταστροφικά αντίποινα
Τα ρωσικά αντίποινα θα είναι καταστροφικά υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα
Ακόμη και αν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εγκρίνουν τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς που στοχεύουν βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας, το καθεστώς του Κιέβου παραμένει ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά αντίποινα της Μόσχας, επισημαίνει η εφημερίδα Telegraph.
Η Ουκρανία έχει «σχετικά λίγους» Storm Shadow, αφού χρησιμοποίησε πολλούς από τους βρετανικής κατασκευής πυραύλους για να επιτεθεί στη ρωσική Κριμαία, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης «εφεδρικού εξοπλισμού» που θα αποτελείται από «περισσότερα όπλα, όχι στρατεύματα», ανέφερε η Victoria Spartz, βουλευτής των ΗΠΑ ουκρανικής καταγωγής.

Τελειώνουν οι Storm Shadow

Το καθεστώς Zelensky έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει τους γαλλο-βρετανικούς πυραύλους cruise Storm Shadow με βεληνεκές 250 χιλιομέτρων, για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές των περιοχών Donbass, Kherson και Zaporozhye, στην Κριμαία και στη διοίκηση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.
Η Ουκρανία έχει στη διάθεσή της μια σειρά από συστήματα κρούσης μεγάλου βεληνεκούς κατασκευής ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων ATACMS, JDAM-ER, MALD και HARM.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων cruise μεγάλου βεληνεκούς JASSM στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer προσανατολίζονται να δώσουν στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε τα μέλη του ΝΑΤΟ πως πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες, εάν άρουν τους περιορισμούς για την Ουκρανία.
Επιπλέον, η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε κράτη που έχουν χαρακτηριστεί ως αντίπαλοι από τη Δύση. «Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών, στη σύγκρουση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση στις 12 Σεπτεμβρίου.
Το 2024, ο Putin σημείωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης