Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μονόδρομος για ΝΔ η συνεργασία με πατριωτικό κόμμα και δεξιό Πρωθυπουργό – Ο Μητσοτάκης φοβάται τις σκληρές αποφάσεις

Μονόδρομος για ΝΔ η συνεργασία με πατριωτικό κόμμα και δεξιό Πρωθυπουργό – Ο Μητσοτάκης φοβάται τις σκληρές αποφάσεις
Πως ο Μητσοτάκης έθρεψε την Πατριωτική Δεξιά
Oλοένα και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και απλοί βουλευτές, βλέποντας και τι γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με την άνοδο της πατριωτικής δεξιάς, υποστηρίζουν ότι η ΝΔ θα πρέπει να κινηθεί από τώρα σε μία ανάλογη κατεύθυνση στις συνεργασίες της.
Είναι αλήθεια ότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μία σαφή αποτύπωση των ρευμάτων στην ελληνική κοινωνία που κινούνται πλέον με πατριωτική λογική την ώρα μάλιστα που βάλλονται οι έννοιες πατρίδα, οικογένεια και θρησκεία.

Πως ο Μητσοτάκης έθρεψε την Πατριωτική Δεξιά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αριθμεί αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, συνέβαλε με τις πολιτικές της στο να φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία πολλά κύματα δεξιών ψηφοφόρων.
Η επιλογή του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ, τα ψίχουλα στην ελληνική οικογένεια και το δημογραφικό, η αποτυχία στην σκληρή αστυνόμευση και οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές
που πλέον έχουν κάνει δύσβατες για τον έλληνα τις περιοχές του κέντρου και όχι μόνο, δημιούργησαν ένα κίνημα άνω του 20% στο πολιτικό σύστημα.

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα διότι το AfD θα βγει πρώτο κόμμα το 2025

Τα πράγματα το επόμενο διάστημα θα χειροτερέψουν.
Η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει μονομερώς της συνθήκη Σέγκεν και να κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες θα δυσκολέψει πολύ την κατάσταση στις χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Γερμανία παίρνει μία τέτοια απόφαση καθώς βλέπει ότι το AfD προελαύνει στη χώρα και θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές του 2025.
Οι ροές στην χώρας μας έχουν αυξηθεί πολύ και η κατάσταση θα εκτροχιαστεί για άλλη μία φορά.
Αυτό σημαίνει ότι και στην Ελλάδα η Πατριωτική Δεξιά το επόμενο διάστημα θα προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερα κοινά που βλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική στο μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Η Μeloni έλυσε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Η Meloni της Ιταλίας, η οποία πλέον έχει μία διακριτική μεταχείριση στην Ευρώπη -θα της δοθεί και πολύ σημαντική θέση στην Κομισιόν- λύνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στήνοντας καταυλισμούς στην Αλβανία με μία συμφωνία που έχει κάνει με την αλβανική κυβέρνηση.
Και παρόλο που στις Βρυξέλλες μία τέτοια πολιτική δεν είναι αποδεκτή, κάνουν τα στραβά μάτια γιατί η Von Der Laien εξαρτάται πλέον πολύ από τις ψήφους της Μελόνι στον ευρωκοινοβούλιο.
Ερώτηση κρίσεως: Θα προχωρούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο ο Μητσοτάκης, θα έστελνε τους μετανάστες σε κάποιους καταυλισμούς σε ένα άλλο μέρος εκτός Ελλάδας όπως έκανε και η Βρετανία αλλά και η Ιταλία ή σε κάποιο νησί;

Θα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις ο Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρει πολύ σκληρές αποφάσεις αλλιώς θα χάσει και τους λίγους δεξιούς ψηφοφόρους που στηρίζουν το κεντροαριστερό συνονθύλευμα μέσα στη ΝΔ.
Διότι πλέον, η Πατριωτική Δεξιά αναπτύσσεται με όρους γεωμετρικής προόδου και αποτελεί την πραγματική αντιπολίτευση της χώρας.
Επίσης, πρόσωπα στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο δεν θέλουν ξανά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στην πολύ πιθανή περίπτωση η ΝΔ να χρειαστεί εταίρο για να κυβερνήσει το 2027.
Πέρα ότι δεν θα θέλει και το ΠΑΣΟΚ μία τέτοια συνεργασία. Θέλουν συνεργασία με κάποιο δεξιό κόμμα (περισσότερο την Α.Λατινοπούλου που ήταν στέλεχός της).
Οπότε το 2027, το πιθανότερο να δούμε μια συγκυβέρνηση ΝΔ με δεξιό κόμμα και πρωθυπουργό όχι τον Κ. Μητσοτάκη αλλά κάποιο πρόσωπο με δεξιό πρόσημο, μάλλον τον Ν. Δένδια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης