Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ: Η συζήτηση για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία δεν βοηθάει την υπόθεση της ειρήνης

Ηχηρή παρέμβαση από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ: Η συζήτηση για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία δεν βοηθάει την υπόθεση της ειρήνης
Ο εκπρόσωπος του γγ σημείωσε ότι η ρητορική περί παροχής στην Ουκρανία άδειας για να χτυπήσει τη Ρωσία εξακολουθεί να υφίσταται - Και «δεν υπάρχει τίποτα θετικό σε αυτό»
Οι διάφορες δηλώσεις, υποθέσεις ή απειλές σχετικά με την άρση των περιορισμών στο Κίεβο για να χτυπήσει βαθιά τη Ρωσική Ομοσπονδία με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας δεν να πρόκειται να φέρουν την ειρήνη στην Ουκρανία πιο κοντά.
Επιπλέον, τέτοια πράγματα εμποδίζουν τη διευθέτηση της σύγκρουσης, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Stephane Dujarric.
Σημείωσε ότι η ρητορική περί παροχής στην Ουκρανία άδειας για να χτυπήσει τη Ρωσία εξακολουθεί να υφίσταται. Και δεν υπάρχει τίποτα θετικό σε αυτό.
«Νομίζω ότι η ρητορική που ακούμε, αυτό που βλέπουμε στο έδαφος, είναι περαιτέρω απόδειξη ότι δεν σημειώνουμε πρόοδο προς τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», τόνισε σχετικά ο Dujarric κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τη σύναψη ειρήνης στην Ουκρανία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, καθώς και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να άρουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στο Κίεβο στη χρήση όπλων.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby, η πολιτική της Ουάσιγκτον σε αυτό το θέμα δεν έχει αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης