Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - O ΥΠΕΞ Blinken ανακοίνωσε καμπάνια στοχoποίησης των ρωσικών ΜΜΕ από κοινού με Καναδά και Βρετανία

ΗΠΑ - O ΥΠΕΞ Blinken ανακοίνωσε καμπάνια στοχoποίησης των ρωσικών ΜΜΕ από κοινού με Καναδά και Βρετανία
Το Russia Today κατηγορείται για «μυστικές επιχειρήσεις» από τις ΗΠΑ, αν και είναι προσώρας άγνωστο για το τι ακριβώς εγκαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ στη Δύση
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης απειλής από το ρωσικό πρακτορειό RT, ενώ στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, με δήλωσή του από το State Department.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκστρατεία ξεκινά σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, το State Department αποδίδει την εκστρατεία στοχοποίησης σε υποτιθέμενη παρέμβαση του RT στις κυριαρχικές υποθέσεις άλλων κρατών.
Η εταιρεία κατηγορείται για «μυστικές επιχειρήσεις» από τις ΗΠΑ, αν και είναι προσώρας άγνωστο το τι ακριβώς αποδίδεται στα ρωσικά ΜΜΕ στη Δύση.
Ωστόσο, τονίζεται ότι φέρονται να σχετίζονται με «πληροφορίες» και «αγώνα επιρροής».
«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς ξεκινούν μια διπλωματική εκστρατεία για να καλέσουν τους συμμάχους και τους εταίρους σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση της απειλής που θέτει το RT», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Σημείωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις σε τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στις «επιχειρήσεις».
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, συμμετείχαν σε «παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Μολδαβίας και προσπάθησαν να επηρεάσουν τις εκλογές.
Νωρίτερα, ο Blinken μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη θέση της σε θέματα βοήθειας που παρέχεται στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης