Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαριστική έκθεση: Η εκπαίδευση των Ουκρανών από τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενάντια στα στρατηγικά συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου

Σοκαριστική έκθεση: Η εκπαίδευση των Ουκρανών από τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενάντια στα στρατηγικά συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου

Εις βάρος των συμφερόντων του ΗΒ η παροχή εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού

Σχετικά Άρθρα
Η βρετανική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει «περιορίσει» την ικανότητά της να εκπαιδεύει τους δικούς της στρατιώτες, καθώς έχει μειώσει τη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων για να το κάνει, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Ελέγχου (NAO).
Σύμφωνα με τους ελεγκτές, υπήρχε ανάγκη «εξισορρόπησης των αναγκών της Ουκρανίας και των στρατηγικών συμφερόντων του ΗΒ».
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, έχοντας ήδη παράσχει 7,8 δισεκατομμύρια λίρες (9,24 δισεκατομμύρια ευρώ) σε στρατιωτική υποστήριξη.
Εκτός από χρήματα και όπλα, παρέχει επίσης εκπαίδευση σε Ουκρανούς στρατιώτες στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Interflex», με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης.

Μέχρι και το 2025

«Οι μονάδες του βρετανικού στρατού που υπέβαλαν προσφορά για χρόνο στους χώρους εκπαίδευσης το 2023 απορρίφθηκαν οι προσφορές τους οκτώ φορές συχνότερα από ό,τι το 2019, επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες τοποθεσίες», κατέληξαν οι ελεγκτές στην έκθεσή τους, που δημοσιεύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερο από το 1/4 των εγκαταστάσεων του βρετανικού στρατού χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) αναγνώρισε ότι αυτό περιόρισε την ικανότητα του στρατού να εκπαιδεύει τα δικά του στρατεύματα.
Αντιδρώντας στην έκθεση ελέγχου, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε στην The Telegraph:
«Όλες οι δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πρόσβαση στη σχετική εκπαίδευση που απαιτείται για να είναι σε ετοιμότητα για την προστασία του ΗΒ και την εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας στο ΝΑΤΟ.
«Αλλά χαιρετίζουμε την έκθεση του NAO, η οποία αναγνωρίζει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είναι καλύτερα προετοιμασμένα να υπερασπιστούν τη χώρα τους από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας χάρη στην παροχή εκπαίδευσης από το Ηνωμένο Βασίλειο».
Πρόσφατα, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου John Healey ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση Interflex θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης