Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν σκέπτομαι πολύ τον Putin – Δεν έχει δοθεί πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν σκέπτομαι πολύ τον Putin – Δεν έχει δοθεί πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα
Ο Ρώσος προέδρος προειδοποίησε για την απειλή άμεσης εμπλοκής της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Biden, απάντησε στην δήλωση του Ρώσου ηγέτη Putin σχετικά με τις συνέπειες μιας πιθανής απόφασης να επιτραπεί στις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Δεν σκέφτομαι πολύ τον Putin», είπε ο Aμερικανός πρόεδρος.
Έτσι απάντησε ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αντίδρασή του στη δήλωση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος προειδοποίησε για την απειλή άμεσης εμπλοκής της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού, δεν πρέπει να περιμένουμε καμία ανακοίνωση σχετικά με την άδεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιούν δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ο Putin είπε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν απλώς την πιθανή χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στις εχθροπραξίες θα αλλάξει την ουσία των εχθροπραξιών,  η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται για αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης