Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παγίδα Kursk κλείνει για τους Ουκρανούς… το τέλος θα είναι οικτρό… οι Ρώσοι τους περικυκλώνουν

Η παγίδα Kursk κλείνει για τους Ουκρανούς… το τέλος θα είναι οικτρό… οι Ρώσοι τους περικυκλώνουν
Οι ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες καταστρέφονται από συνεχείς ρωσικές επιδρομές στα ανατολικά σύνορα των περιοχών Kharkiv και Sumy
Ο ρωσικός στρατός απειλεί τις Ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk με περικύκλωση, και δημιουργεί καζάνια προς διαφορετικές κατευθύνσεις στα μέτωπα του Donbass
Την ίδια ώρα ρωσικά drones και πύραυλοι σφυροκοπούν τα ουκρανικά μετόπισθεν.
To βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, ένα άλλο κύμα επιδρομών με drone κατέστρεψε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στις νότιες πόλεις-λιμάνι της Οδησσού. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στην περιοχή του Mykolaiv καθώς και στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές Kherson και Zaporizhia.
Τα ρωσικά drones έφτασαν σε στόχους στην κεντρική περιοχή Vinnitsa και στο δυτικό Ivano-Frankivsk.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην αποθήκη καυσίμων στο Galich που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς όπλων από την Πολωνία.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες καταστρέφονται από συνεχείς ρωσικές επιδρομές στα ανατολικά σύνορα των περιοχών Kharkiv και Sumy.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη επιτραπεί να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους του ΝΑΤΟ και γι' αυτό επιχειρούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις παραμεθόριες περιοχές αλλά δεν φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα.
Το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε έξι περιοχές.

Καταρρέουν και υποχωρούν στο Kursk οι Ουκρανοί

Προστατεύοντας τα μετόπισθεν τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν συνεχείς καταστροφικές επιθέσεις στον ουκρανικό στρατό τόσο στις στρατηγικές πίσω περιοχές όσο και κοντά στο μέτωπο.
Οι ρωσικές πλευρικές επιθέσεις συνεχίζονται στην περιοχή του Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν περιοχές, ισιώνοντας το μέτωπο κατά μήκος της γραμμής Gordeevka-Lyubimovka.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν κοντά στο Korenovo περικυκλώθηκαν από τρεις κατευθύνσεις.
Οι Ουκρανοί διοικητές δεν επιτρέπουν στους στρατιώτες τους να υποχωρήσουν. αλλά ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις ή φεύγουν από το πεδίο της μάχης εγκαταλείποντας στρατιωτικό εξοπλισμό και τους νεκρούς ή τραυματίες συντρόφους τους.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να δοκιμάζουν αντεπιθέσεις γύρω από τη Sudzha, χωρίς να επιτυγχάνουν αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα, εξαπέλυσαν επιθέσεις στα δυτικά ρωσικά σύνορα σε μια προσπάθεια να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στην περιοχή του Kursk.
Μόνο την περασμένη ημέρα, το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία απέτρεψαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο συνοριακό χωριό Veseloe.
Οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν να πάρουν τον έλεγχο στον σιδηροδρομικό σταθμό Glushkovo προκειμένου να αποκτήσουν ερείσματα στο πίσω μέρος της ρωσικής ομάδας που προελαύνει προς τη Sudzha.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε μεγάλες εφεδρείες στην περιοχή Sumy και ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις στην επίθεσή της στο ρωσικό έδαφος, η οποία απέτυχε.
Συσσωρευμένες στις συνοριακές περιοχές, οι ουκρανικές μονάδες καταστρέφονται από τα ρωσικά πυρά και οι Ουκρανοί αξιωματικοί αναγκάζονται να πετάξουν ανεκπαίδευτους άνδρες που πρόσφατα αιχμαλωτίστηκαν στους δρόμους στη σφαγή του Kursk για να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης