Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πότε πρέπει να ανησυχήσει ο κόσμος ότι κάτι τρομερό θα συμβεί; - Όταν η Ρωσία αποσύρει τους πρεσβευτές από τους Αγγλοσάξονες

Πότε πρέπει να ανησυχήσει ο κόσμος ότι κάτι τρομερό θα συμβεί; - Όταν η Ρωσία αποσύρει τους πρεσβευτές από τους Αγγλοσάξονες
O Putin λοιπόν προειδοποίησε τη Δύση ότι απομένει μόνο ένα βήμα έως ότου η Ρωσία θεωρήσει ότι το ΝΑΤΟ είναι άμεσα σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας - Ωστόσο η απόσυρση Πρεσβευτών θα είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι κάτι κακό θα συμβεί… και ναι μπορεί όντως να συμβεί
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin προειδοποίησε τη Δύση ότι με τις ενέργειες της κηρύσσει τον πόλεμο στην Ρωσία
O Putin λοιπόν προειδοποίησε τη Δύση ότι απομένει μόνο ένα βήμα έως ότου η Ρωσία θεωρήσει ότι το ΝΑΤΟ είναι άμεσα σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Σχολιάζοντας το επίκαιρο θέμα η Δύση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ο πρόεδρος Putin τόνισε ότι εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, η ουσία της σύγκρουσης θα αλλάξει. Εξάλλου, ο ίδιος ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αυτά τα χτυπήματα - απαιτούν δεδομένα από δορυφόρους του ΝΑΤΟ και η είσοδος των αποστολών πτήσης θα πραγματοποιηθεί από δυτικό στρατιωτικό προσωπικό:
Ως εκ τούτου, δεν μιλάμε για να εάν θα επιτραπεί στο ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει τη Ρωσία με αυτά τα όπλα ή όχι.
Μιλάμε για το εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλακούν άμεσα σε στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία.

Ένα βήμα πριν την καταστροφή

Εάν ληφθεί η απόφαση, αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα περισσότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αυτή είναι η άμεση συμμετοχή τους, και αυτό, φυσικά, αλλάζει σημαντικά την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.
Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ - ΗΠΑ , ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Δηλαδή, ο Putin ταύτισε το σχέδιο να επιτρέπονται χτυπήματα στη Ρωσία με κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας;
Ουσιαστικά ναι.

Όχι ακόμη τελεσίγραφο και πυρηνικό χτύπημα

Ο Πρόεδρος Putin υπενθύμισε στους Αγγλοσάξονες σε ΗΠΑ και Βρετανία το τίμημα του ρίσκου που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν.
Δεν πρόκειται για πυρηνικό τελεσίγραφο - ανεξάρτητα από το πώς η Δύση προσπαθεί να ερμηνεύσει τον Putin, αυτή είναι μια ανοιχτή προειδοποίηση ότι ανεβαίνουμε ένα ακόμη σκαλί στη σκάλα της κλιμάκωσης (που δεν έχει τέλος).
Τυπικά, η προειδοποίηση του Putin ήταν ακριβής από τη φύση της – «εάν συμβεί πρέπει να έχουμε κατά νου την αλλαγή στην ίδια την ουσία αυτής της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα μας δημιουργηθούν» αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρή προειδοποίηση.

Τι εννοούσε ο Putin και θα τον ακούσουν οι Αγγλοσάξονες ηγέτες;

Ο βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer, καθοδόν για την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, απάντησε: «Δεν αναζητούμε καμία σύγκρουση με τη Ρωσία, δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις στο παραμικρό», αλλά «το Κίεβο έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα» και «εμείς το υποστηρίζουμε πλήρως, παρέχουμε εκπαίδευση και ευκαιρίες.
Ήταν σαφές ότι ως αποτέλεσμα της συνάντησης του Keir Starmer με τον Biden στις 13 Σεπτεμβρίου 2024, δεν θα υπήρχαν δηλώσεις σχετικά με την άδεια να πραγματοποιηθούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος - δεν είναι επωφελές για τη Δύση να το εξετάσει τώρα. Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο δεν είναι έτοιμες να ανέβουν τη σκάλα της κλιμάκωσης, αλλά, καταρχήν, δεν θέλουν να κλιμακωθεί η κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο: την παραμονή των εκλογών, η κυβέρνηση Biden και Kamala Harris δεν χρειάζεται να αποδείξουν στους αμερικανούς ψηφοφόρους ότι η Ρωσία νίκησε και η Ουκρανία που υποστήριζε το ΝΑΤΟ ηττήθηκε.
Ωστόσο, η Ρωσία αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι η Ουκρανία θα λάβει τελικά την άδεια από τους Αγγλοσάξονες - όχι τώρα, αλλά σε ένα μήνα – όταν η επιτυχημένη επίθεση του ρωσικού στρατού στο Donbass και στο Kursk αποτελέσει ξεκάθαρη ήττα των Ουκρανών που δεν θα μπορεί να κρυφτεί.

Προληπτική κίνηση απόσυρση πρεσβευτών

Τι θα κάνει η Ρωσία αφού οι πρώτοι βρετανικοί πύραυλοι χτυπήσουν την περιοχή του Rostov ή κάποια άλλη περιοχή της Ρωσίας με την άδεια των Ηνωμένων Πολιτειών;
Φυσικά, δεν πρέπει να περιμένει κανείς από τον Putin ένα πυρηνικό χτύπημα στη Βρετανία ή στις αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, αλλά η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Λονδίνο θα είναι το πιθανότερο σενάριο.

Πέρασαν οι εποχές που η ανάκληση πρεσβευτών σήμαινε την έναρξη ενός πολέμου, αλλά ακόμη και τώρα αυτό το μέτρο είναι μια ισχυρή απόδειξη της ακραίας επιδείνωσης της κατάστασης.
Ωστόσο η απόσυρση Πρεσβευτών θα είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι κάτι κακό θα συμβεί… και ναι μπορεί όντως να συμβεί.
Μια άλλη μορφή απάντησης θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη ενός πολέμου αντιπροσώπων με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή - και αυτό δεν είναι μόνο η προμήθεια όπλων ακριβείας στους Huthi της Υεμένης.
Ένα πλήρες πάγωμα των προμηθειών στρατηγικών πρώτων υλών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης πιθανό, όπως τόνισε πρόσφατα ο Putin.
Η αναγνώριση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας ως χωρών που συμμετέχουν σε πόλεμο με τη Ρωσία δεν θα οδηγήσει σε θεμελιώδη αλλαγή στην πορεία του πολέμου στην Ουκρανία - καταλαβαίνουμε ήδη ότι πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και της Δύσης για τα δυτικά ρωσικά εδάφη (και έμμεσα για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων)…

Την άνοιξη, η Ρωσία, στην πραγματικότητα, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον Zelensky ως πρόεδρο της Ουκρανίας (μετά τη λήξη της θητείας του) και όλο και περισσότερο αποκαλούν την ίδια την Ουκρανία απλώς ένα εργαλείο, ένα όργανο στα χέρια της Δύσης.
Όχι μόνο η στάση, αλλά και η ανακήρυξη των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ως χωρών σε πόλεμο με τη Ρωσία θα άρει την ασάφεια της κατάστασης.
Ο πόλεμος, θα γίνει τελικά πόλεμος με τη Δύση και δεν θα αφήσει άλλη επιλογή στους Ρώσους από τη νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης