Τελευταία Νέα
Διεθνή

Modabber, Urgelles (Αναλυτές): Σε πανικό οι ΗΠΑ φιμώνουν μμε για να κρύψουν την βαριά ήττα στην Ουκρανία

Modabber, Urgelles (Αναλυτές): Σε πανικό οι ΗΠΑ φιμώνουν μμε για να κρύψουν την βαριά ήττα στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ θέλουν να επιτύχουν «λογοκρισία» πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας, επειδή «απέτυχαν» στην Ουκρανία, δήλωσε στο Sputnik η Χιλιανή πολιτική επιστήμονας Ingrid Urgelles, PhD, σχολιάζοντας την εισαγωγή νέων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον κατά των ρωσικών ΜΜΕ.
Στις 4 Σεπτεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις κατά του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, RIA Novosti, RT, Sputnik και Ruptly.
Σχολιάζοντας τις κατηγορίες των ΗΠΑ κατά του RT, ο Ιρανός πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής διεθνών σχέσεων Ruhollah Modabber μιλώντας στο Sputnik, είπε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά το RT και το Sputnik, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναφορά της αλήθειας και στην αντιμετώπιση της ψευδούς δυτικής προπαγάνδας.
"Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για την αλήθεια.
Το RT και το Sputnik έχουν προσελκύσει μεγάλο κοινό.
Οι δυτικές πηγές πληροφοριών αποτυγχάνουν την ίδια στιγμή που προσπαθούν να δείξουν μια άλλη πραγματικότητα μέσω λογοκρισίας.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης νίκησαν για άλλη μια φορά την ηγεμονία των ΗΠΑ και της Ευρώπη στον χώρο των πληροφοριών», είπε ο Ruhollah Modabber.

H αποτυχία στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θέλουν να επιτύχουν «λογοκρισία» πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας επειδή «απέτυχε» στην Ουκρανία, δήλωσε στο Sputnik η Χιλιανή πολιτική επιστήμονας Ingrid Urgelles, PhD, σχολιάζοντας την εισαγωγή νέων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον κατά των ρωσικών ΜΜΕ.
"Αυτή είναι άλλη μια από τις πολλές προσπάθειες των ΗΠΑ να λογοκρίνουν πλατφόρμες που μεταδίδουν μια άποψη που διαφέρει από την ιμπεριαλιστική ατζέντα που προωθούν.
Σε αυτήν την περίπτωση, είναι η σύγκρουση στην Ουκρανία, και επειδή οι ΗΠΑ έχασαν, έχασαν επίσης και σε [παγκόσμια] υποστήριξη
Γι' αυτό καταφεύγουν σε τέτοια έκτακτα μέτρα για να κατηγορήσουν τα μέσα ενημέρωσης, κάτι που είναι πολύ παράλογο, γιατί δεν αφορά μόνο το RT, αλλά τη μορφή με την οποία οι άνθρωποι λαμβάνουν πληροφορίες», είπε η Ingrid Urgelles.

Το μέσο κάνει την διαφορά

Κατά τη γνώμη της, το RT ως μέσο ενημέρωσης «έδειχνε πάντα την άλλη όψη του νομίσματος και επέκρινε την αποικιοκρατία των ΗΠΑ σε διάφορα μέρη του κόσμου».
Η αρχισυντάκτρια του ρωσικού διεθνούς ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RT, Margarita Simonyan, δήλωσε την Παρασκευή ότι ένιωθε ότι έκανε τη διαφορά με τη δουλειά της, σχολιάζοντας τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ.
"Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λέει ότι το RT είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ουκρανία δεν έχει μεγαλύτερη υποστήριξη σε άλλες χώρες.
Δεν έχω ζήσει τη ζωή μου μάταια.
Σοβαρά", έγραψε ο Simonyan στο Telegram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης