Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Φαβορί ο Ανδρουλάκης με 38% - 41% στην παράσταση νίκης, δεύτερος ο Δούκας με 29%-36%

Metron Analysis για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Φαβορί ο Ανδρουλάκης με 38% - 41% στην παράσταση νίκης, δεύτερος ο Δούκας με 29%-36%
Οι  κύριοι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ- Σίγουρος ο Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα
Φαβορί στην παράσταση νίκης για τον νυν πρόεδρο  και εκ νέου υποψήφιο, Νίκο Ανδρουλάκη, στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με ποσοστά από 38% έως 41% και τον Χάρη Δούκα δεύτερο με ποσοστά από 29%-36%,  σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Metron Analysis στις 4-10/9  για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Στον Ά γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου, πρώτος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανεξαρτήτου αντιπάλου ή δείγματος, με ποσοστά από 24% έως 38% ανάλογα με το ποιος ερωτάται, ενώ στήνεται σκηνικό για ακόμη τρεις αντιπάλους, με τη μάχη για τη δεύτερη θέση να δίνεται μεταξύ της Άννας Διαμαντοπούλου και του Χάρη Δούκα, ανάλογα με τη συμμετοχή και απο ποια πολιτική δεξαμενή προέρχονται οι ψηφοφόροι.
Έτσι, στην προτίμηση προέδρου καταγράφεται πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%, ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με ποσοστό 20% έως 25%, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό από 21% έως 23%.
Αναλυτικά, στο μεγάλο δείγμα επιρροής του ΠΑΣΟΚ (όλοι οι δυνητικοί ψηφοφόροι του), πέραν της πρωτιάς του Ν. Ανδρουλάκη (με 34%), αντίπαλός του, δηλαδή δεύτερος, είναι ο Χάρης Δούκας με 21%  

και ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 20%, ο Παύλος Γερουλάνος με 14%, η Ν. Γιαννακοπούλου με 5% και ο Μ. Κατρίνης με 2%.
Στο δείγμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου ή αναποφάσιστων στο κόμμα,  προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης με 38% και ακολουθούν οι Χ. Δούκας με 25%, Άννα Διαμαντοπούλου με 14%, Π. Γερουλάνος με 11%, Ν. Γιαννακοπούλυο μς 2% και Μ.Κατρίνης με 1%.
Στο δείγμα όσων δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν, προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης με 28%, δεύτερη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου με 25%, τρίτος ο Χάρης Δούκας με 23% και ακολουθούν οι: Π. Γερουλάνος με 16%, Ν. Γιαννακοπούλου με 4% και Μ. Κατρίνης με 3%.
Πάντως, από το δείγμα όσων θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, το 50% δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, το 19% ψηφοφόροι της ΝΔ, το 7% του ΣΥΡΙΖΑ.
pasok1_2.JPG

Τα σενάρια του β΄ γύρου στις 13 Οκτωβρίου

Σε κάθε περίπτωση, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος ανεξαρτήτου αντιπάλου, όμως δίνεται μάχη για τη δεύτερη θέση και τον αντίπαλό που θα έχει.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο δείγμα όσων θα ψηφίσουν σίγουρα, η Άννα Διαμαντοπούλου με 49-45% κερδίζει τον Χ. Δούκα, ενώ μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ ο Π. Γερουλάνος με 43%-41% κερδίζει τον Χ. Δούκα.
Στην παράταση νίκης, η πρωτιά ανεξαρτήτως δείγματος ανήκει πάλι στον Ν. Ανδρουλάκη, με δεύτερο τον Χ. Δούκα και να κλείνει την ψαλίδα σε 38%-34% στους ψηφοφόρους που θα πάνε να ψηφίσουν σίγουρα, αλλά και

με Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο να συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.

pasok2_2.JPG
Πού κερδίζουν οι υποψήφιοι και πού χάνουν

Βάσει των ποιοτικών στοιχείων της έρευνας , στο μεγάλο δείγμα επιρροής , ο Ν. Ανδρουλάκης με 25% θεωρείται ο πιο ενωτικός από τους υποψηφίους, έχει συγκεκριμένες θέσεις για τα σημερινά προβλήματα (21%), είναι πιο κοντά στους πολίτες (29%) και τις αξίες του (22%).
Ο Χ. Δούκας είναι εκείνος που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος (27%) και με 22% να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη.
Η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται στο 29% για το διεθνές κύρος, ενώ ο Π. Γερουλάνος είναι δεύτερος, με ποσοστά αισθητά υψηλότερα από τον δείκτη προτίμησης στον δείκτη δημοφιλίας.
Πάντως, για Ν. Ανδρουλάκη και Π. Γερουλάνο ο πιο χαμηλός δείκτης είναι η δυνατότητα να κερδίσουν τον Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με την πολιτική αυτοτοποθέτηση των ερωτηθέντων, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μια οριζόντια προτίμηση από 20% έως 25% σε όλο το φάσμα Αριστεράς – Δεξιάς, ο Χ. Δουκας συγκεντρώνει τις δυνάμεις του κυρίως στην Κεντροαριστερά (32%), η Α. Διαμαντοπούλου στην Κεντροδεξιά (35%), ενώ τον Π. Γερουλάνο προτιμούν κεντρώοι (17%) και κεντροαριστεροί (16%) .


.
νεα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης