Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο πρόσθετο εργαλείο, χρήσιμο για τους μαθητές - Σταδιακά και νέα μαθήματα, ο στόχος μέχρι το τέλος του 2025

Πιερρακάκης: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο πρόσθετο εργαλείο, χρήσιμο για τους μαθητές - Σταδιακά  και νέα μαθήματα, ο στόχος μέχρι το τέλος του 2025
"Πιστεύουμε ότι το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» θα λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα σωστής αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση", τονίζει ο Κ. Πιερρακάκης
Σχετικά Άρθρα
Στο «Ψηφιακό φροντιστήριο» σταδιακά θα προστίθενται νέα μαθήματα, με στόχο μέχρι το τέλος του 2025 να έχει καλύψει το σύνολο της ύλης σε όλα τα μαθήματα από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι και τη Γ΄ Λυκείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου ξεκινούν και οι ζωντανές απογευματινές παραδόσεις μέσω τηλεκπαίδευσης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων.
Αυτά τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, μιλώντας για τις 11 αλλαγές στα σχολεία σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική, σημειώνοντας ότι «η σχολική χρονιά που ξεκίνησε εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς πολύ μεγάλων αλλαγών. Η «χρονιά του σχολείου», όπως την έχουμε χαρακτηρίσει, προβλέπει την υλοποίηση πολλών και εμβληματικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας» .
Ο υπουργός υπογραμμίζει πως «οι 11 αλλαγές που παρουσιάσαμε και το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχουν κοινό παρονομαστή τους πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Πρόκειται για μέτρα άμεσης εφαρμογής, που συγκλίνουν στην αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, στην παροχή σύγχρονων γνώσεων και την ανάπτυξη αναγκαίων δεξιοτήτων».

Το «Ψηφιακό Φροντιστήριο»

Όπως αναφέρει ο κ. Πιερρακάκης, «ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μέτρα αυτά έχει το «Ψηφιακό Φροντιστήριο», ένα νέο εργαλείο ενισχυτικής διδασκαλίας που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές».
Εξηγεί ότι «η σύλληψη εδώ είναι απλή: δίνουμε σε κάθε μαθητή που απουσίαζε από μία παράδοση ή που απλώς θέλει να επαναλάβει ένα κομμάτι της ύλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μάθημα μέσα από ένα εύληπτο βίντεο.
Το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» είναι διαθέσιμο ήδη από το τέλος της περσινής χρονιάς, παρέχοντας στο digitalschool.gov.gr βιντεοσκοπημένες παραδόσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Σταδιακά θα προστίθενται νέα μαθήματα, με στόχο μέχρι το τέλος του 2025 να έχουμε καλύψει το σύνολο της ύλης σε όλα τα μαθήματα από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι και τη Γ΄ Λυκείου. Συνολικά μιλάμε για 2.500 εύληπτα και ψηφιοποιημένα βίντεο για 49 συνολικά μαθήματα. Ειδικά, μάλιστα, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν και οι ζωντανές απογευματινές παραδόσεις μέσω τηλεκπαίδευσης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων».
«Πιστεύουμε ότι το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» θα λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα σωστής αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Και τούτο διότι θα αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο χρήσιμο για κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή, που όμως θα παράγει προστιθέμενη αξία για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο την υποστήριξή μας. Και αναφέρομαι τόσο στα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, όσο και σε εκείνα που κατοικούν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Με το νέο αυτό εργαλείο, αφαιρούμε από τις οικογένειές τους ένα σημαντικό βάρος, παρέχοντάς τους ισότιμη πρόσβαση στην ενισχυτική διδασκαλία», συμπληρώνει.
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως το συγκεκριμένο εργαλείο δεν πρόκειται να υποκαταστήσει κάτι από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά, αντίθετα, έρχεται να την ενδυναμώσει.
«Αποτελεί πεποίθηση για όλους εμάς στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι ο πυρήνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας ήταν, είναι και θα είναι η σχέση που διαμορφώνει κάθε εκπαιδευτικός με κάθε μαθήτρια και μαθητή. Και η πεποίθησή μας αυτή αποτυπώθηκε ξεκάθαρα με τους 10.000 μόνιμους διορισμούς που πραγματοποιήσαμε φέτος στην εκπαίδευση, τους περισσότερους των τελευταίων ετών.
Για εμάς, το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού μας σχεδιασμού για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όλες μας οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με γνώμονα τη δική τους διευκόλυνση. Και είμαστε σίγουροι ότι, με τη δική τους συμβολή, οι αλλαγές αυτές αθροιζόμενες θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, δίνοντας πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα", καταλήγει ο κ. Πιερρακάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης