Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους στη Βουλή
Το έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε συνάντηση του με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν σύσσωμη η Πολιτική Γραμματεία βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την 88η ΔΕΘ, σε μια προσπάθεια να σταλεί μήνυμα ενότητας του κόμματος παρά τις πρόσφατες αναταράξεις στους κόλπους του.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε συνάντηση του με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 έκανε γνωστό πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φέρει τις επόμενες εβδομάδες πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους ενώ σημείωσε ότι έχει καταθέσει πλήρως κοστολογημένες προτάσεις για την ακρίβεια και μία ριζική μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα.
Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Παππάς παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του κόμματος για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και το ζήτημα της στέγης και σημείωσε ότι «δυστυχώς, εκατομμύρια ευρώ από τον επιτελικό μηχανισμό κερδοσκοπίας στην ενέργεια, στη διατροφική αλυσίδα, στα διυλιστήρια, στις τράπεζες, στους έμμεσους φόρους, καταλήγουν στις τσέπες πολύ λίγων».

Στρατηγικός σχεδιασμός για τη Θεσσαλονίκη

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη θέλει μια πόλη εθνικής σημασίας, με διεθνή ρόλο, και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «δυστυχώς, μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε ένα νεοφιλελεύθερο πείραμα και αυτοθαυμάζεται για λύσεις τύπου Flyover που σηματοδοτούν και το gameover της κοινής λογικής» και παρατήρησε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε έργα για την πόλη, τα οποία, όμως, καθυστερούν από το 2019 και μετά.
«Δυστυχώς, αυτά τα έργα καθυστερούν από το 2019. Δυστυχώς από το 2019 και μετά βιώνει η χώρα μια πρωτοφανή ανισοκατανομή των πόρων, πόρων οι οποίοι δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και θα μπορούσαν πραγματικά να μεταμορφώσουν και τη Θεσσαλονίκη.
Είπε ακόμα ότι «ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της περιοχής θα έπρεπε να έρχεται και να συναντά και μια εξωτερική πολιτική αντίστοιχη. Μια εξωτερική πολιτική που θα διασφάλιζε ότι η χώρα θα διακρατούσε, θα διεκδικούσε για τον εαυτό της τον ρόλο μιας γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης