Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς ρήξη με την Ευρώπη το Ισραήλ: «Αντισημίτη» χαρακτήρισε ο Israel Katz τον Josep Borrell

Προς ρήξη με την Ευρώπη το Ισραήλ: «Αντισημίτη» χαρακτήρισε ο Israel Katz  τον Josep Borrell
Την Πέμπτη 12/9, ο Borrell καταδίκασε «την παραβίαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Israel Katz χαρακτήρισε «αντισημίτη» τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος μετά το θάνατο εργαζομένων του ΟΗΕ σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας.
«Ο Josep Borrell είναι ένας αντισημίτης και ένας επικριτής του Ισραήλ που προσπαθεί συνεχώς να εγκρίνει ψηφίσματα και κυρώσεις κατά του Ισραήλ εντός της ΕΕ, μέχρι να τον εμποδίσουν τα περισσότερα κράτη-μέλη», τόνισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.
Ερωτηθείς για τα σχόλια του Katz, ο Borrell δήλωσε λέει ότι «δεν έχει νόημα να κατηγορείς όσους διαφωνούν με τη θέση μιας κυβέρνησης για αντισημιτισμό»
«Δυστυχώς υπήρξαν παραδείγματα στην ιστορία του τι σημαίνει να είσαι αντισημιτικός και δεν νομίζω ότι πρέπει να παίζουμε με μεγάλες λέξεις που είχαν μια τραγική διάσταση στην ιστορία», προσθέτει ο Borrell.
Ο Katz είχε κατακρίνει τον Borrell για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση, γράφοντας στο X ότι «ο Borrell υποστηρίζει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους τρομοκρατίας που ελέγχεται από το Ιράν και τον άξονα του κακού εναντίον του Ισραήλ, των μετριοπαθών αραβικών κρατών και της Ευρώπης».
«Αυτή είναι η κληρονομιά του Borrell – ο αντισημιτισμός και το μίσος προς το Ισραήλ», πρόσθεσε.
Την Πέμπτη 12/9, ο Borrell καταδίκασε «την παραβίαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων την Τετάρτη σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας που είχε μεταμορφωθεί σε καταφύγιο για ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν έξι μέλη της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).
Το ισραηλινό πλήγμα κατέστρεψε μέρος μιας εγκατάστασης που διαχειριζόταν η UNRWA.
Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι η αεροπορία του «πραγματοποίησε ένα πλήγμα ακριβείας σε τρομοκράτες που δρούσαν» εντός του σχολείου και είχε λάβει μέτρα για να μειώσει τους κινδύνους για τους αμάχους.
Ο στρατός κατονόμασε σήμερα εννέα άνδρες που είπε ότι ήταν μέλη της Hamas και σκοτώθηκαν σε αυτό τον βομβαρδισμό στη Νουσεϊράτ, συμπεριλαμβανομένων τριών εργαζομένων της UNRWA.
"Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ δικαιολογημένης κριτικής και πολιτικών διαφωνιών, που είναι φυσιολογικές μεταξύ φίλων, και της εκστρατείας αντισημιτισμού και μίσους που διεξάγει ο Borrell εναντίον του Ισραήλ, που θυμίζει τους χειρότερους αντισημίτες στην ιστορία", τόνισε ο Katz.
Το ισραηλινό πλήγμα στο σχολείο ήταν το πλέον πολύνεκρο επεισόδιο για τα μέλη του προσωπικού της UNRWA από το ξέσπασμα του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου 2023 και προκάλεσε διεθνή καταδίκη.
Η UNRWA τονίζει ότι τουλάχιστον 220 μέλη του προσωπικού της έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης