Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden θέλει να... «καταλάβει» την πολεμική στρατηγική της Ουκρανίας – Τετ α τετ με Zelensky στον ΟΗΕ

ΗΠΑ: Ο Biden θέλει να... «καταλάβει» την πολεμική στρατηγική της Ουκρανίας – Τετ α τετ με Zelensky στον ΟΗΕ
Ο Biden «είναι αποφασισμένος» να χρησιμοποιήσει τους τελευταίους μήνες της θητείας του «για να φέρει την Ουκρανία στην καλύτερη δυνατή θέση για να νικήσει», τόνισε ο Jake Sullivan
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είναι «αποφασισμένος» να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο της θητείας του για να ενισχύσει την Ουκρανία και θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε στις 14/9 o σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Ο Biden «είναι αποφασισμένος» να χρησιμοποιήσει τους τελευταίους μήνες της θητείας του «για να φέρει την Ουκρανία στην καλύτερη δυνατή θέση για να νικήσει», τόνισε ο Jake Sullivan στο φόρουμ για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Γιάλτας στο Κίεβο, στο οποίο συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Ο πρόεδρος Zelensky θα συναντηθεί» με τον Αμερικανό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.
Συνέχισε λέγοντας πως ο Biden ανυπομονεί να συζητήσει την πολεμική στρατηγική της Ουκρανίας με τον Zelensky και η Ουάσινγκτον εργάζεται για ένα «ουσιαστικής σημασίας» νέο πακέτο βοήθειας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πως θέλει να παρουσιάσει στον Biden «ένα σχέδιο νίκης» που θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο.
Ο Sullivan πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν επίσης να προετοιμάσουν ένα «ουσιαστικής σημασίας» πακέτο υποστήριξης με διάφορες δυνατότητες μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς εργάζονται για να αποτρέψουν μια ρωσική μεγάλη προέλαση στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης