Τελευταία Νέα
Διεθνή

H κακοκαιρία «Boris» έφερε φονικές πλημμύρες σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη - Τέσσερις νεκροί στη Ρουμανία

H κακοκαιρία «Boris» έφερε φονικές πλημμύρες σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη - Τέσσερις νεκροί στη Ρουμανία
Η κακοκαιρία «Boris» έχει φέρει καταρρακτώδεις βροχές σε περιοχές της Πολωνίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας.
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο 14/9 στη Ρουμανία λόγω της κακοκαιρίας «Boris», ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Οι υπηρεσίες διάσωσης της Ρουμανίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τέσσερις νεκρούς σε επιχείρηση έρευνας στην πλέον πληγείσα περιοχή, αυτή του Galati (νοτιοανατολικά), όπου επηρεάστηκαν 5.000 νοικοκυριά.
Επτακόσια σπίτια πλημμύρισαν μόνο στο χωριό Slobozia Konaci, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Emil Dragkomir, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Digi24, κάνοντας λόγο για «καταστροφή ασυνήθιστης κλίμακας». «Είχαμε πλημμύρες και πριν από 11 χρόνια, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό», πρόσθεσε ο ίδιος, λέγοντας ότι ο κεντρικός δρόμος μοιάζει με χείμαρρο.
Ο Ρουμάνος πρόεδρος Klaus Johannis, σε ανακοίνωσή του, απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
«Για άλλη μια φορά είμαστε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που γίνονται ολοένα και πιο αισθητές στην ευρωπαϊκή ήπειρο», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναμένουμε ακραία καιρικά φαινόμενα».

Στην Τσεχία, έχουν κινητοποιηθεί 100.000 πυροσβέστες και σχεδόν 50.000 νοικοκυριά έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ηλεκτροδότησης CEZ.
Νοσοκομείο στην πόλη Brno (νοτιοανατολικά) εκκενώθηκε χθες το πρωί.
Η περιφέρεια της Moravia (βορειοανατολικά) κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στην Bratislava, πρωτεύουσα της Σλοβακίας.
Στην Πολωνία, η κατάσταση ήταν πιο επισφαλής στο νοτιοδυτικό τμήμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης