Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμάκωση - Οι Houthi ανέλαβαν την ευθύνη για κτύπημα με πύραυλο στο κεντρικό Ισραήλ – Με αντίποινα προειδοποιεί ο Netanyahu

Κλιμάκωση -  Οι Houthi ανέλαβαν την ευθύνη για κτύπημα με πύραυλο στο κεντρικό Ισραήλ – Με αντίποινα προειδοποιεί ο Netanyahu
Οο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ το πρωί της Κυριακής εξερράγη στον αέρα
Οι αντάρτες Houthi που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη ανέλαβαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλου αέρος -εδάφους που έφθασε στο κεντρικό Ισραήλ για πρώτη φορά σήμερα και έπληξε μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Το σημερινό χτύπημα φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Houthi διεισδύουν τόσο βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο με πύραυλο.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ το πρωί της Κυριακής εξερράγη στον αέρα.
«Στις 06:21 σήμερα το πρωί (Κυριακή 15/9), ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το ισραηλινό έδαφος.
Μια αρχική έρευνα δείχνει ότι ο πύραυλος εξερράγη στον αέρα», ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). 
«Κατά τη διάρκεια του συμβάντος έγιναν αρκετές προσπάθειες αναχαίτισης από τα συστήματα εναέριας άμυνας Arrow και Iron Dome και τα αποτελέσματά τους είναι υπό εξέταση.
Το όλο περιστατικό είναι υπό εξέταση».
"Τα πεσμένα θραύσματα των εντοπίστηκαν σε ανοιχτούς χώρους και στον σιδηροδρομικό σταθμό Paatei Modi'in.
Η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή δίπλα στο Kfar Daniel. Οι υπηρεσίες πυροσβεστικής και διάσωσης του Ισραήλ επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά", είπε.
Το πρωί της Κυριακής, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν προειδοποίηση αεροπορικής επίθεσης στο κεντρικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου εδάφους-εδάφους.
Παράλληλα, το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα παραστεί αυτό τον μήνα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Netanyahu προειδοποιεί για αντίποινα

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu προειδοποίησε σήμερα τους Houthi για αντίποινα.
«Σήμερα το πρωί (15/9), οι Houthi εκτόξευσαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους από την Υεμένη στο έδαφός μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν (…) ότι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν», είπε ο Netanyahu κατά την έναρξη εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η παρούσα κατάσταση στο βόρειο Ισραήλ «δεν θα συνεχιστεί» -πρόσθεσε ο ίδιος εκφράζοντας την πρόθεσή του να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι απομακρύνθηκαν από εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης