Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση δεν θα επιβάλει την θέλησή της στο Ιράν μέσω των κυρώσεων - Διάλογος και όχι απειλές

Η Δύση δεν θα επιβάλει την θέλησή της στο Ιράν μέσω των κυρώσεων  - Διάλογος και όχι απειλές
Νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν από τη Δύση για τις φερόμενες παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την Τεχεράνη στη Ρωσία για χρήση σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
«Οι δυτικές χώρες πρέπει να γνωρίζουν, και είναι περίεργο που δεν το γνωρίζουν ήδη, ότι οι κυρώσεις είναι ένα αποτυχημένο εργαλείο και δεν μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στο Ιράν με κυρώσεις, τόσο για  το πυρηνικό οπλοστάσια όσο και για άλλα ζητήματα». είπε ο Araghchi, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης κάλεσε επίσης τις δυτικές χώρες να αλλάξουν την πορεία τους, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και όχι σε απειλές και πιέσεις.
Σε κοινή δήλωση την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία απείλησαν το Ιράν με νέες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης των διμερών συμφωνιών αεροπορικών υπηρεσιών, για τις φερόμενες παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την Τεχεράνη στη Ρωσία για χρήση σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Το Ιράν αρνήθηκε τις κατηγορίες για παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στη Ρωσία, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι δεν είχε στοιχεία ότι το Ιράν μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης