Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky ζήτησε και πάλι άδεια από ΝΑΤΟ για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία – «Τρόμος η αεροπορία τους»

O Zelensky ζήτησε και πάλι άδεια από ΝΑΤΟ για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία – «Τρόμος η αεροπορία τους»
«Μόνο μια συστημική λύση καθιστά εφικτή να αντισταθούμε σε αυτόν τον τρόμο: τη λύση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για την καταστροφή της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας» είπε ο Zelensky
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε εκ νέου από τους δυτικούς συμμάχους του να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στη Ρωσία, ιδιαίτερα αεροπορικές βάσεις, μετά από μια νέα ρωσική επίθεση στο Kharkiv.
Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό που έπληξε πολυώροφο κτίριο στο Kharkiv σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ρωσικός στρατός έπληξε τον 10ο όροφο του κτιρίου, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε από τους πυροσβέστες.
«Μόνο μια συστημική λύση καθιστά εφικτή να αντισταθούμε σε αυτόν τον τρόμο: τη λύση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για την καταστροφή της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας όπου έχει τις βάσεις της», τόνισε ο Zelensky.
«Περιμένουμε τις κατάλληλες αποφάσεις κυρίως από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία», πρόσθεσε.
Πέρα από το πλήγμα στο Kharkiv, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης στις 15/9 με κατευθυνόμενες βόμβες τις επαρχίες Sumy και Donetsk.
Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει καθημερινά «τουλάχιστον 100 τέτοιες αεροπορικές επιθέσεις» με κατευθυνόμενες βόμβες, ανέφερε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης