Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ικανοποιημένοι Biden – Harris που ο Trump είναι σώος και ασφαλής μετά τους πυροβολισμούς στη Florida

ΗΠΑ: Ικανοποιημένοι Biden – Harris που ο Trump είναι σώος και ασφαλής μετά τους πυροβολισμούς στη Florida
Ο Trump τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και η αντιπρόεδρός του Kamala Harris εξέφρασαν τη χαρά τους που ο Donald Trump είναι «σώος και αβλαβής» μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα την Κυριακή (15/9/2024) σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς η ζωή του να διατρέξει κάποιο κίνδυνο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος ενημερώθηκαν για το περιστατικό ασφαλείας στο γήπεδο γκολφ Trump International (στη Φλόριντα), όπου ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ. Με ανακούφιση μαθαίνουν ότι είναι σώος και αβλαβής. Θα ενημερώνονται τακτικά από τις ομάδες τους».
Αρχικά, η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας του Trump ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, πως ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος ήταν ασφαλής έπειτα από πολλαπλούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν.
Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη  Florida «Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Trump δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.
Δύο πηγές με γνώση του περιστατικού έκαναν λόγο στο Reuters για πολλαπλούς πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο γκολφ στο West Palm Beach της Φλόριντα,
Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από τη γραμμή του φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές. Η Μυστική Υπηρεσία τόνισε ότι διερευνά το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα. (21:00 ώρα Ελλάδας).
Ο γιος του Trump, Donald Trump Junior, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.
Ο Trump τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης