Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Σούνιο ο Μητσοτάκης - Θα εγκαινιάσει τον νέο φωτισμό του ναού του Ποσειδώνα παρουσία Μενδώνη

Στο Σούνιο ο Μητσοτάκης - Θα εγκαινιάσει τον νέο φωτισμό του ναού του Ποσειδώνα παρουσία Μενδώνη
Κλείνει στις 18:00 ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου
Σχετικά Άρθρα
Τον νέο φωτισμό του ιερού του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι του Σουνίου, θα εγκαινιάσει σήμερα, Δευτέρα 16/9, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, αλλά και προσκλεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου θα κλείσει στις 18:00, όπως έχει ανακοινώσει εδώ και μία εβδομάδα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής χωρίς ωστόσο να αναφέρει ως αιτία την προγραμματισμένη εκδήλωση που θα γίνει.
Η τελευταία είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο ορίζεται στις 17:40 και το κλείσιμο στις 18:00, "λόγω εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του νέου φωτισμού του ιερού του Ποσειδώνα", ανέφερε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Ο νέος φωτισμός

«Την επιμέλεια του φωτισμού ανέλαβε η διεθνώς καταξιωμένη Ελευθερία Ντεκώ. Ο νέος φωτισμός του ναού του Σουνίου αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου, προσδίδοντάς του νέες διαστάσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διαταραχθεί η οπτική εμπειρία των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο, στη διάρκεια της ημέρας», σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με το υπουργείο, «όλα τα στοιχεία της εγκατάστασης και τα φωτιστικά σώματα τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εμποδίζουν την περιήγηση και να μην προκαλούν οπτική όχληση στους επισκέπτες. Οι θέσεις των φωτιστικών, καθώς και οι διαδρομές των καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν με προσοχή σε κατάλληλα σημεία, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου».

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση της φωταγώγησης θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα ολοκληρωθεί με συναυλία του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος θα παρουσιάσει μουσική σύνθεση που αποδίδει φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης