Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Οι 14 στόχοι της Ουκρανίας σε Ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow

Times: Οι 14 στόχοι της Ουκρανίας σε Ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow
Oι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να χτυπήσουν 14 ρωσικά αεροδρόμια εφόσον δοθεί το πράσινο φως για χρήση των βρετανικών πυραύλων Storm Shadow
Εάν επιτραπεί η χρήση πυραύλων Storm Shadow που προμηθεύει η Βρετανία, οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να χτυπήσουν 14 ρωσικά αεροδρόμια, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι στόχοι βρίσκονται στην ακτίνα καταστροφής του όπλου των 250 χιλιομέτρων.
Οι Times ανέφεραν επίσης ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή του Rostov ως πιθανό στόχο.
Στο στόχαστρο βρίσκεται και το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.
Οι Times ανέφεραν ότι 5 πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας και ο πρώην πρωθυπουργός πρότειναν στον σημερινό πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Keir Starmer, να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Storm Shadow για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τους Times, οι πολιτικοί ζήτησαν να γίνει αυτό το βήμα χωρίς να περιμένουν άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Reuters, με τη σειρά του, έγραψε ότι η Ουκρανία παρέδωσε στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μια λίστα με πιθανούς στόχους στη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο κατάλογος περιλαμβάνει θέσεις διοίκησης, αποθήκες καυσίμων και όπλων, καθώς και περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δεν έδωσε το πράσινο φως στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως ότου η Ουκρανία καταρτίσει ένα «σχέδιο νίκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης