Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τι θα επηρεάσει τις μετοχές αυτήν την εβδομάδα

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τι θα επηρεάσει τις μετοχές αυτήν την εβδομάδα
Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει και το rebalancing της αναθεώρησης των δεικτών FTSE Russell
Σχετικά Άρθρα
Το αδύναμο κλίμα της αγοράς στο μεγαλύτερη μέρος της εβδομάδας, ήταν αυτό που στιγμάτισε την πορεία της και προβλημάτισε τους επενδυτές.
Ο χαμηλός τζίρος, το σχεδόν μηδενικό επενδυτικό ενδιαφέρον και οι πωλήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία.
Εβδομάδα επιτοκίων αυτή που ξεκινάει, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν πως η FED θα μειώσει τα επιτόκια και να δείχνουν ανοδικό άνοιγμα τα παράγωγα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες.
Στο εσωτερικό η αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s ήταν μάλλον αναμενόμενη και προεξοφλημένη, αλλά θα μπορούσε να βελτιώσει λίγο το κλίμα. Τώρα η αγορά περιμένει την αξιολόγηση της S&P στις 18 Οκτωβρίου, καθώς ο οίκος έχει δώσει θετικές προοπτικές και αξιολόγηση BBΒ-.
Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει και το rebalancing της αναθεώρησης των δεικτών FTSE Russell με σημαντικότερη εξέλιξη την προσθήκη της Cenergy στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση στη θέση της Viohalco η οποία υποβαθμίζεται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Η Κρι-Κρι θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης και μέσα στην ημέρα θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σήμερα στο κλείσιμο θα ξεκινήσει η εκποίηση 431.299 μετοχών της Ελλάκτωρ κυριότητας Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου με επισπεύδοντα την Intrum.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, εν όψει της πιθανής μείωσης των επιτοκίων από τη FED αυτήν την εβδομάδα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Beta
Η αγορά σε στάση αναμονής ενόψει της ετυμηγορίας της FED για τα επιτόκια την Τετάρτη. Οι θετικές προοπτικές από τη Moody’s θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις τιμές, ενώ αναμένεται κάποιο επιλεκτικό ενδιαφέρον μετά την άνοδο της περασμένης Παρασκευής.

Κύκλος
Οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ (σήμερα), η Noval Properties την Τρίτη, οι Lavipharm, Attica Bank & Βιοχάλκο την Πέμπτη και η Premia Properties την Παρασκευή ανακοινώνουν 6μηνιαία αποτελέσματα. Την Παρασκευή επίσης λήγουν τα παράγωγα επί μετοχών και δεικτών και πραγματοποιούνται οι αναδιαρθρώσεις τω δεικτών FTSE Russel με τη Cenergy να μετατάσσεται στο δείκτη Large Cap, η Intralot στο Mid Cap και η Interlife στο Micro Cap. Η αναβάθμιση των προοπτικών σε θετικές από τη Moody’s είναι πιθανό να συμβάλει σε συνέχιση της ανοδικής κίνησης στο Χ.Α.

Depolas
Οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ (σήμερα), η Noval Properties την Τρίτη, οι Lavipharm, Attica Bank & Βιοχάλκο την Πέμπτη και η Premia Properties την Παρασκευή ανακοινώνουν 6μηνιαία αποτελέσματα. Την Παρασκευή επίσης, λήγουν τα παράγωγα επί μετοχών και δεικτών και πραγματοποιούνται οι αναδιαρθρώσεις τω δεικτών FTSE Russel με τη Cenergy να μετατάσσεται στο δείκτη Large Cap, η Intralot στο Mid Cap και η Interlife στο Micro Cap. Η αναβάθμιση των προοπτικών σε θετικές από τη Moody’s είναι πιθανό να συμβάλει σε συνέχιση της ανοδικής κίνησης στο Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης