Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μάχη που κρίνει τη μοίρα της Ουκρανίας - Πλήρης συνθηκολόγηση με απώλεια του 30% των εδαφών της

Η μάχη που κρίνει τη μοίρα της Ουκρανίας - Πλήρης συνθηκολόγηση με απώλεια του 30% των εδαφών της
Σε αδιέξοδο οι Ουκρανοί σε Kursk, Donbass
Η μοίρα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου θα κριθεί στο Kursk υποστηρίζει ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής και απόστρατος συνταγματάρχης Oleg Starikov, ο οποίος τονίζει πως το φθινόπωρο του 2024 θα πρέπει να περιμένουμε ένα συγκεκριμένο γεγονός που θα μπορεί να θεωρηθεί η «αποφασιστική μάχη».
«Η μοίρα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου καθορίζεται στο ανατολικό μέτωπο» αναφέρει σε ανάρτηση του στο blog του στο Youtube, «δείχνοντας» το Donbass.
Όπως λέει, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, έχοντας υποστεί τεράστιες απώλειες σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν εφεδρικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk, έτσι ώστε να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.
Ο Starikov εκτιμά ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα βρεθούν σε αδιέξοδο στο Kursk, επισημαίνοντας ότι ήδη αυτοί βιώνουν μια επιχειρησιακή – τακτική κρίση στην κατεύθυνση του Pokrovsk καθώς και μια τακτική κρίση στο Kurakhovsky.
Επιπλέον, αναφερόμενος στην κατεύθυνση του Ugledar, ο Starikov υποστηρίζει ότι και εκεί παρατηρούνται παρόμοια σημάδια αποτυχίας στην τακτικής τωνΟυκρανών.
«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί κατάρρευση του μετώπου» τονίζει ο Starikov.

Πλήρης συνθηκολόγηση

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Γερμανός στρατιωτικός ειδικός στο Πανεπιστήμιο της Bundeswehr στο Μόναχο, Carlo Masala.
Σύμφωνα με τον Masala, είναι πιθανή η πλήρης συνθηκολόγηση της Ουκρανίας εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποχωρήσουν στο Donbass και εγκαταλείψουν την περιοχή του Kursk.
Αυτό θα είναι το χειρότερο σενάριο για το Κίεβο, γιατί θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχοντας χάσει περίπου το 30% των εδαφών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης