Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπια διολίσθηση, παραμένει περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπια διολίσθηση, παραμένει περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: H Μοοdy’s απλά αναβάθμισε τις προοπτικές της χώρας, λόγω της καλής πορείας των τραπεζών, χωρίς όμως να μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα. Κάπως αναμενόμενη η κίνηση και δε νομίζουμε ότι θα κάνει τη διαφορά, αν και τα σχόλια για τις τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν. Έχουμε επιτόκια από FED αυτήν την εβδομάδα και οι αγορές περιμένουν μείωση. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε το rebalancing των δεικτών FTSE Russell, με σημαντικότερη εξέλιξη την είσοδο στης Cenergy στη μεγάλη κατηγορία και την έξοδο της VIohalco. Έχουμε και αποτελέσματα που πρέπει να δημοσιευτούν μέχρι τέλος του μήνα και πάμε με αργό ρυθμό. Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση.

CENERGY: Ξεκίνησε με όγκο και αξιόλογες απώλειες. Η αγορά περιμένει λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου, αν και έχουμε ακόμα αρκετές μέρες μέχρι να γίνει η γενική συνέλευση. Στα 9,42 ευρώ με απώλειες 1,46% και όγκο πάνω από 18 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Αν και με μικρό όγκο πιέζεται άνω του 1%.

AEGEAN: Με μικρό όγκο και εδώ η πίεση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα σχόλια από Moody’s ήταν θετικά αλλά οι τράπεζες το τελευταίο διάστημα δεν έχουν αγορές και τραβούν χαμηλότερα όλη την αγορά. Το placement της Εθνικής Τράπεζας από τέλη Σεπτέμβρη πάει αρχές Οκτώβρη και μένει και εδώ να μάθουμε το ποσοστό, αλλά η διάθεση πιθανότατα θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ. Η μετοχή είναι στα 7,33 ευρώ και αρκετά μακριά από τα υψηλά της. Θεωρούμε την τιμή ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα και με δεδομένο ότι η στήλη είχε αφαιρέσει τη μετοχή από τις επιλογές της στα 8,50 ευρώ. Περιμένουμε να δούμε και την εξέλιξη καθώς διαγραμματικά θέλουμε να δούμε που θα πατήσει. Μαζί με την Alpha Bank οι μόνες συστημικές που ενισχύονται, ενώ οι δύο άλλες έχουν μικρές απώλειες. Η Αττικής ξεκίνησε με απώλειες 4,46%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Δημοσίευσε αποτελέσματα εξαμήνου και είναι ισχυρά και μάλιστα οδήγησαν σε ανοδική αναθεώρηση εκτιμήσεων. Πλέον για το σύνολο του έτους περιμένει πωλήσεις 245 εκατ. ευρώ από 233 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και το περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων θα είναι 16% από 15%. Στο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 26,32 εκατ. ευρώ από 21,19 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 130,87 εκατ. ευρώ από 113 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Και πάλι καλά να λέμε. Με τόσα που έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί αναφορικά με το καλώδιο Ελλάδας -Κύπρου η μετοχή πάει σχετικά καλά. Νομίζουμε πως οι Κύπριοι έχουν μεγάλη ευθύνη και θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση και όχι να αλλάζουν διαρκώς στάση. Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και στις τιμές του προηγούμενου κλεισίματος έκανε όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Αγόρασε μετοχές η Intracom και στηρίζει τον τίτλο. Στα 1,1640 ευρώ και αμετάβλητη η μετοχή στο άνοιγμα.

ΕΥΑΘ: Αν δεν ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την πρόθεσή της και να πει με σαφήνεια τι θέλει να κάνει με το περιουσιακό αυτό στοιχείο, δε θα δούμε προκοπή. Κρίμα πραγματικά να έχει τέτοιες προοπτικές και να την κρατάνε για μικροκομματικούς λόγους τόσο χαμηλά την αποτίμηση. Δηλαδή αν ο καταναλωτής πληρώσει 1 ευρώ το μήνα παραπάνω θα πάθει ζημιά; Τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει οι τιμές στα πάντα, αυτό θα μας πειράξει;

LAVIPHARM: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής και μετά από καιρό μας δίνει μία αφορμή για σχολιασμό. Συνολικά το ενδιαφέρον στα μικρά έχει υποχωρήσει. Αναμένουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου και τις προοπτικές και από τη συγκεκριμένη. Στα 0,82 ευρώ και στο +1,61% με όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης