Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazimir (ΕΚΤ): Οι μειώσεις επιτοκίων δεν είναι η μαγική λύση για την οικονομία - Από Δεκέμβριο, η επόμενη περικοπή

Kazimir (ΕΚΤ): Οι μειώσεις επιτοκίων δεν είναι η μαγική λύση για την οικονομία - Από Δεκέμβριο, η επόμενη περικοπή
«Η οικονομική ανάκαμψη ήταν απογοητευτικά αδύναμη» σχολίασε ο Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης
Σχετικά Άρθρα
Τον Δεκέμβριο του 2024, δείχνει ο Peter Kazimir, μέλος το δ.σ. της ΕΚΤ, για την επόμενη μείωση επιτοκίων, διαμηνύοντας ότι οι περικοπές δεν είναι «μαγική λύση» για την οικονομία.
«Σχεδόν σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, προτού κάνουμε την επόμενη κίνησή μας», ανέφερε ο Kazimir σε ανάρτησή του στο blog.
«Θα απαιτούσα μια σημαντική αλλαγή, ένα ισχυρό σήμα, όσον αφορά τις προοπτικές για να σκεφτώ να υποστηρίξω μια ακόμη μείωση τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Kazimir, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες πριν τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.
Ο Kazimir, ένα ξεκάθαρο «γεράκι», υποστήριξε ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι σίγουρη ότι τα εισερχόμενα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της, διαφορετικά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να μετανιώσουν που βιάστηκαν να μειώσουν το κόστος δανεισμού πριν ο πληθωρισμός νικηθεί βιώσιμα.
«Δεν βρισκόμαστε σε πορεία μείωσης επιτοκίων σε κάθε συνεδρίαση» επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε πως «η οικονομική ανάκαμψη ήταν απογοητευτικά αδύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης