Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χάος στη Δικαιοσύνη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποχή για την έναρξη εφαρμογής του νέου Δικαστικού Χάρτη

Χάος στη Δικαιοσύνη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποχή για την έναρξη εφαρμογής του νέου Δικαστικού Χάρτη
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την έναρξη εφαρμογής, από σήμερα του νέου Δικαστικού Χάρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το... «Καλημέρα σας» στον προαύλιο χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την έναρξη εφαρμογής, από σήμερα του νέου Δικαστικού Χάρτη.

  • Ειδικότερα, σήμερα, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους καταγγέλλοντας ότι ο νέος δικαστικός χάρτης, ο οποίος προβλέπει μεταξύ των άλλων την ενοποίηση του ‘Α βαθμού δικαιοδοσίας των δικαστηρίων, με την κατάργηση – συγχώνευση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία και την παράλληλη ίδρυση περιφερειακών Πρωτοδικείων, σχεδιάστηκε πρόχειρα και αποσπασματικά, με ελλιπείς υποδομές σε δικαστικά κτίρια και στελέχωση των δικαστηρίων.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε:

«Σήμερα, οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, ότι δεν μπορεί να σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά, χωρίς να έχει ενημερώσει για τις δικαστικές αίθουσες, χωρίς να έχει υπαλλήλους, χωρίς να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες υποδομής αφήνοντας μια σειρά από δικονομικά ζητήματα ανοιχτά.

Είναι χιλιάδες οι υποθέσεις που εκκρεμούν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας με μια πλήρη ανοργανωσιά, με υποφακέλους οι οποίοι έρχονται τώρα από το ένα δικαστήριο στο άλλο χωρίς τη λειτουργία του συστήματος Solon.

Είναι προφανές ότι όλοι θέλουμε να επιταχυνθεί η Δικαιοσύνη, όμως δεν είναι μόνο θέμα ενοποίησης του ‘Α βαθμού, είναι θέμα που αφορά τις διαδικασίες και τις υποδομές.

Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει και να μας εξηγήσει πώς θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα με αυτήν την τομή που κάνει, για την οποία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και ό,τι μέτρα πήρε τα ψήφισε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης