Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ξεχωρίζει ο ΑΔΜΗΕ με άνοδο άνω του 3% λόγω των προσδοκιών για εξεύρεση λύσης στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ξεχωρίζει ο ΑΔΜΗΕ με άνοδο άνω του 3% λόγω των προσδοκιών για εξεύρεση λύσης στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
Tα τρέχοντα επίπεδα έχουν και διαγραμματικό ενδιαφέρον καθώς από τη μία η μετοχή ξεπερνά τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα η μετοχή του ΑΔΜΗΕ και είναι από τις λίγες μετοχές που ξεχωρίζουν σε μία κατά τα λοιπά αδιάφορη πάλι συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Το σήριαλ της συμμετοχής της Κύπρου στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν έχει κλείσει, με τους κύπριους να κάνουν συνεχώς μπρος-πίσω και να αλλάζουν άποψη, αλλά υπάρχει ελπίδα πως αύριο από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Δημοσιεύματα από την Κύπρο αναφέρουν πως πιθανότατα η Κύπρος να μπει με συμμετοχή 100 εκατ. ευρώ στην Great Interconnection και να πάρει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου. Μία τέτοια εξέλιξη θα στείλει θετικό μήνυμα και θα βοηθήσει και τη χρηματοδότηση του έργου καθώς εκκρεμεί δάνειο 500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με ελκυστικό επιτόκιο.
Η μετοχή βρίσκεται στα 2,2750 ευρώ με άνοδο 3,88% και όγκο πάνω από 300 χιλ. τεμάχια.
Σημειώνεται πως τα τρέχοντα επίπεδα έχουν και διαγραμματικό ενδιαφέρον καθώς από τη μία η μετοχή ξεπερνά τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και δοκιμάζει μία σημαντική αντίσταση, την οποία αν διασπάσει θα αποκτήσει σημαντικό περιθώριο ανόδου.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα δόθηκε μέρισμα 0,058 ευρώ ανά μετοχή και θα δοθεί άλλο ένα ίδιου ύψους μέχρι το τέλος του έτους λόγω των καλών αποτελεσμάτων χρήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης