Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Stéphane Séjourné στη θέση του Thierry Breton για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Γαλλία: Ο Stéphane Séjourné στη θέση του Thierry Breton για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ο Breton εξέπληξε τόσο τις Βρυξέλλες όσο και το Παρίσι με μια ανακοίνωση παραίτησης, στην οποία κατηγόρησε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von Der Leyen ότι προσπάθησε να πείσει τον Macron να τον αντικαταστήσει
Ο απερχόμενος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stéphane Séjourné θα αντικαταστήσει τον Thierry Breton ως υποψήφιος της Γαλλίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση το Elysée.
Ο Séjourné, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών τον Ιανουάριο, είναι στενός σύμμαχος του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και μακροχρόνιο μέλος του κόμματος της Αναγέννησης του προέδρου.
Υπηρέτησε ως επικεφαλής της ομάδας Renew στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτού χριστεί κορυφαίος διπλωμάτης της Γαλλίας.
Στη δήλωσή της, η γαλλική προεδρία έγραψε ότι ο Séjourné πληροί «όλα τα απαιτούμενα κριτήρια» για τη δουλειά.
Νωρίτερα, ο Breton εξέπληξε τόσο τις Βρυξέλλες όσο και το Παρίσι με μια ανακοίνωση παραίτησης, στην οποία κατηγόρησε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von Der Leyen ότι προσπάθησε να πείσει τον Macron να τον αντικαταστήσει με αντάλλαγμα ένα χαρτοφυλάκιο με μεγαλύτερη επιρροή στην επόμενη Επιτροπή.
Ο Macron είχε προτείνει τον Breton να υπηρετήσει για δεύτερη θητεία στο Berlaymont αφού υπηρέτησε ως Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά κατά την τελευταία θητεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, η Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ και της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του μπλοκ, φέρεται να ήταν δυσαρεστημένη με τη δουλειά που προσφέρθηκε στον Breton αυτή τη φορά, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης