Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θέλω έναν πύραυλο για να σκοτώσω τον Putin» είχε πει ο δράστης της απόπειρας κατά Trump - Ζήτησε... προσφορά από τον Musk

«Θέλω έναν πύραυλο για να σκοτώσω τον Putin» είχε πει ο δράστης της απόπειρας κατά Trump - Ζήτησε... προσφορά από τον Musk
Ο Routh ρώτησε αν μπορούσε να αγοράσει έναν πύραυλο από τον Mr Tesla
Nέες λεπτομέρειες για τον δράστη που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία του τέως προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο γήπεδο του γκολφ κοντά στην έπαυλή του, στην Φλόριντα.
Ο 58χρονος Ryan Pouth, ο οποίος ζει στη Χαβάη εδώ και αρκετά χρόνια, είχε μπει στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών αρκετές φορές ως ριζοσπάστης ακτιβιστής που οπλοφορεί και πιο πρόσφατα ως υποστηρικτής της Ουκρανίας.
Θα ταξίδευε στην Ουκρανία και ήταν έτοιμος «να πολεμήσει και να πεθάνει υπερασπιζόμενος την εμπόλεμη χώρα», είχε γράψει ο Routh λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Μάλιστα όπως προκύπτει από μηνύματα του... είχε ζητήσει και τιμή για έναν πύραυλο από τον Elon Musk, ούτως ώστε να επιτεθεί κατά του καταφυγίου που βρισκόταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin. 

Ποιος είναι ο 58χρονος δράστης 

Στη σελίδα του Routh στο LinkedIn, γράφει ότι ξεκίνησε μια εταιρεία το 2018 με την ονομασία Camp Box Honolulu στη Χαβάη, η οποία κατασκευάζει μονάδες αποθήκευσης και μικροσκοπικά σπίτια. Μια ιστορία στο Honolulu Star-Advertiser είπε ότι δώρισε μια δομή για άστεγους αναφέρει το CNN.
Ο Routh έχει επίσης δεσμούς με τη Βόρεια Καρολίνα, όπου τα δημόσια αρχεία δείχνουν ότι εγγράφηκε ως «μη συνδεδεμένος» ψηφοφόρος χωρίς κόμμα το 2012. Ψήφισε στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών αυτής της πολιτείας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δημόσια αρχεία.
Τον Ιούνιο του 2020, ο Routh φάνηκε να λέει ότι είχε ψηφίσει τον Trump το 2016, αλλά ότι έκτοτε είχε αποσύρει την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο.

Ο Routh ήθελε να αγοράσει πύραυλο από τον Musk....

Ο αναλυτής του CNN, John Miller, υποστηρίζει ότι οι λογαριασμοί του Routh στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι «δήλωσε από μόνος του συμμετοχή» στο ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των υποτιθέμενων προσπαθειών του να στρατολογήσει άνδρες για τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, όπως Αφγανούς στρατιώτες που διέφυγαν από τους Ταλιμπάν για να πολεμήσουν στην εμπόλεμη χώρα και πέρασαν αρκετούς μήνες στη χώρα, είχε αναφέρει πέρυσι σε συνέντευξή του στους New York Times.
Την ίδια ώρα, σε μια περίεργη απάντηση στο αφεντικό της πλατφόρμας «Χ», Elon Musk, ο Routh ρώτησε αν μπορούσε να αγοράσει έναν πύραυλο από τον Mr Tesla: «Θέλω να εξοπλίσω τον πύραυλο με μια κεφαλή για το καταφύγιο του Putin στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να τον καταστρέψω. Μπορείτε να μου δώσετε μια τιμή;».
Επί χρόνια ενίσχυε οικονομικά τους Δημοκρατικούς
Ο Ρουθ είχε κάνει δωρεές στους Δημοκρατικούς από το 2019.
Μεταξύ άλλων, ο είχε γράψει έγραψε στις 22 Απριλίου: «Η δημοκρατία είναι έτοιμη για εκλογές και δεν μπορούμε να χάσουμε, επίσης, ότι ο Τραμπ ήθελε να «μετατρέψει τους Αμερικανούς σε σκλάβους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης