Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΑΣ: Προχωρά η κοινοπραξία με τον όμιλο CSG για παραγωγή πυρομαχικών

tags :
ΕΑΣ: Προχωρά η κοινοπραξία με τον όμιλο CSG για παραγωγή πυρομαχικών
CSG: ένας στρατηγικός εταίρος για την Εθνική Ασφάλεια
Ο όμιλος CSG, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ευρώπη και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, προχωράει στην δημιουργία μιας στρατηγικής σημασίας κοινοπραξίας με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Στόχος της είναι η αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής παραγωγής και η αναβάθμιση του ρόλου της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε ολόκληρη την περιοχή.
Το Joint Venture μεταξύ των ΕΑΣ και του ομίλου CSG αποτελεί την πρώτη σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Άμυνας, κατά τα πρότυπα των αμυντικών βιομηχανιών του εξωτερικού και με αυτή την επένδυση, ο όμιλος CSG φιλοδοξεί να ενισχύσει τις παραγωγικές δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητα των ΕΑΣ, εξασφαλίζοντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την εταιρεία.

Μια κοινοπραξία που έρχεται να αναβιώσει την αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας

Αυτή η επένδυση αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στο πολλά υποσχόμενο μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, μιας βιομηχανίας με μακρά ιστορία και παράδοση που στην πορεία των χρόνων απώλεσε σημαντικό τμήμα της προστιθέμενης αξίας της για τη χώρα. Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα προτεραιοποιεί την εγχώρια παραγωγή πυρομαχικών, ακολουθώντας το παράδειγμα σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών, και η συνεργασία με τον όμιλο CSG θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής απόφασης.
Συνδυάζοντας την υψηλή τεχνογνωσία και την τεχνολογία αιχμής του ομίλου CSG με τις τεράστιες ανεξερεύνητες προοπτικές της εγχώριας αμυντικής παραγωγής, η κοινοπραξία οραματίζεται την μετατροπή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε έναν ηγέτη της πανευρωπαϊκής παραγωγής πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος. Μέσα από το Joint Venture η Ελλάδα αναμένεται να γίνει μόλις η 2η χώρα στην Ευρώπη που θα παράγει TNT για τη γόμωση βλημάτων 155mm.
Τα ΕΑΣ αποκτώντας πρόσβαση στο ευρύ χαρτοφυλάκιο πελατών του ομίλου CSG, αλλά και στο εκτεταμένο δίκτυο διανομής του, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ενεργή εξαγωγική δραστηριότητα, συμπληρωματικά με την κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού Στρατού που πάντα θα έρχονται σε προτεραιότητα και που σήμερα αποτελεί τον κύριο πελάτη της εταιρείας. Φιλοδοξία της κοινοπραξίας είναι πως μελλοντικά η παραγωγή θα προχωρήσει και σε άλλα προϊόντα υψηλής ζήτησης στην Ευρώπη, όπως εκρηκτικές και προωθητικές ύλες.
Υποστηρίζοντας το νέο δόγμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας
Ο όμιλος CSG είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ευρώπης για τέτοιου είδους κρίσιμο αμυντικό υλικό.
Με την επένδυση στο εργοστάσιο του Λαυρίου, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος ASAP (Act in Support of Ammunition Production), τα ΕΑΣ και ο όμιλος CSG στηρίζουν την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης σε πυρομαχικά, μειώνοντας την εξάρτησή της από εξωτερικούς προμηθευτές.

Η CSG έχει στόχο να αποτελέσει έναν σημαντικό εργοδότη της ελληνικής βιομηχανίας

Ο κορυφαίος όμιλος κάνει μια μακροπρόθεσμη επένδυση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, μέσω της οποίας σκοπεύει να δημιουργήσει νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν τομέα που βρίσκεται σε στασιμότητα εδώ και χρόνια και ο οποίος είναι κρίσιμης σημασίας για μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει πολύπλοκες εξωτερικές σχέσεις και ισορροπίες στο διεθνές και περιφερειακό γεωπολιτικό στερέωμα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως οι διαδικασίες για την πρόσληψη 50 νέων εργαζομένων για τη στελέχωση των παραγωγικών δυνατοτήτων του εργοστασίου στο Λαύριο έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ο όμιλος CSG έχει θέσει ως στόχο να επαναλάβει στην Ελλάδα το success story της Fábrica de Municiones de Granada (FMG) στην Ισπανία, στην οποία επένδυσε το 2020 και μέσα σε τέσσερα χρόνια τριπλασίασε το εργατικό δυναμικό της, επέκτεινε την παραγωγή της και αύξησε σημαντικά τα έσοδα και τα κέρδη της.

Μια επένδυση - ψήφος εμπιστοσύνης στην εθνική οικονομία

Η στρατηγική επιλογή του ομίλου CSG, ενός ομίλου με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, με περισσότερες από 100 θυγατρικές και πάνω από 10.000 υπαλλήλους, να επενδύσει στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας αναγνωρίζει έμπρακτα την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αναπτυξιακές δυνατότητες του εγχώριου αμυντικού τομέα. Προχωρώντας με αυτή την στρατηγική επενδυτική κίνηση, ο όμιλος CSG θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην εθνική οικονομία ευρύτερα, καθώς η κοινοπραξία έχει στόχο να αντιστρέψει το αφήγημα της ζημιογόνου κρατικής επιχείρησης, μέσα από μια επένδυση που θα ωφελήσει τα δημόσια οικονομικά, την εθνική ασφάλεια, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την τοπική κοινωνία του Λαυρίου.

Λίγα λόγια για τον όμιλο CSG

Ο παγκόσμιος βιομηχανικός και τεχνολογικός όμιλος CSG, ο οποίος ανήκει στον Τσέχο επιχειρηματία Michal Strnad, διαθέτει σημαντικές παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και εξάγει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο. Η CSG επενδύει διαρκώς στην ανάπτυξη των εταιρειών της, ενώ παράλληλα επεκτείνεται στους βασικούς επιχειρηματικούς της τομείς.
Στον Όμιλο ανήκουν, για παράδειγμα, η τσεχική κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών Tatra Trucks, η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία πυρομαχικών μικρού διαμετρήματος Fiocchi και η τσεχική κατασκευάστρια εταιρεία ραντάρ Eldis.
Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι εργάζονται στις εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο CSG και στις συνδεδεμένες εταιρείες του. Το 2023, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 1,73 δισ. ευρώ. Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας του ομίλου CSG είναι η μηχανολογία, η αυτοκίνηση, οι σιδηρόδρομοι, η αεροδιαστημική και η αμυντική βιομηχανία, καθώς και η παραγωγή πυρομαχικών μικρού διαμετρήματος. Τα προϊόντα της CSG βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους χάρη στον ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης