Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί η Rosatom - Η Δύση υποβαθμίζει τις απειλές της Ουκρανίας για τα πυρηνικά εργοστάσια

Προειδοποιεί η Rosatom - Η Δύση υποβαθμίζει τις απειλές της Ουκρανίας για τα πυρηνικά εργοστάσια
Οι δυτικές χώρες υποβαθμίζουν τις απειλές της Ουκρανίας για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής της Rosatom
Οι δυτικές χώρες υποβαθμίζουν τις απειλές της Ουκρανίας για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής της Rosatom Alexey Likhachev στο περιθώριο της Γενικής Διάσκεψης της IAEA.
«Δυστυχώς, η συλλογική Δύση υποβαθμίζει αυτές τις απειλές και παραμελεί τις αρχές της πυρηνικής ασφάλειας υπέρ των βραχυπρόθεσμων πολιτικών συμφερόντων», δήλωσε.
Χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή απαράδεκτη, λέγοντας ότι η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία.
«Σε αυτό, και εμείς και η γραμματεία και η ηγεσία της ΙΑΕΑ μοιραζόμαστε τις εκτιμήσεις μας. Ναι, δεν ακούγονται σήμερα όλα τα λόγια που θα θέλαμε να ακούσουμε από την ηγεσία του ΙΑΕΑ υπό την πίεση της Δύσης. Μερικές φορές, υπό τις άμεσες απειλές των δυτικών ηγετών, οι πραγματικοί συντάκτες αυτών των απειλών δεν κατονομάζονται», δήλωσε.
Ο Likhachev δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί την άποψή της και θα γνωστοποιήσει στην παγκόσμια κοινότητα «τους συγγραφείς των πραγματικών απειλών κατά της πυρηνικής ενέργειας».

Απερίσκεπτοι οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απερίσκεπτες ενέργειες των ουκρανικών αρχών έχουν καταστεί η κύρια απειλή για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων Zaporozhye και Kursk.
«Πρόκειται, δυστυχώς, για απειλές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.
Υπάρχουν ήδη γεγονότα ζημιών στις υποδομές των εργοστασίων και στις κοινωνικές εγκαταστάσεις στους τόπους διαμονής των εργαζομένων τους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης