Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική καταιγίδα στην Ουκρανία - Χιλιάδες drones σάρωσαν την οπισθοφυλακή του Κιέβου - Οι στρατηγικές θέσεις που επλήγησαν

Ρωσική καταιγίδα στην Ουκρανία - Χιλιάδες drones σάρωσαν την οπισθοφυλακή του Κιέβου - Οι στρατηγικές θέσεις που επλήγησαν
Ισχυρές ρωσικές επιθέσεις με drones αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις πόλεις Bila Tserkva και Fastov στην περιοχή του Κιέβου
Τη νύχτα της 16ης Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων στην οπισθοφυλακή του ουκρανικού στρατού με αιχμή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ρωσικού στρατού.
Εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου.
Στην καθημερινή ενημέρωση του, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι κατά την προηγούμενη ημέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας κατέστρεψαν την υποδομή ενός στρατιωτικού αεροδρομίου της Ουκρανίας, ένα εργαστήριο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και τέσσερις αποθήκες για την αποθήκευση αυτών των αεροσκαφών.
Τη νύχτα, ρωσικές επιθέσεις με drones αναφέρθηκαν σε διάφορες πόλεις βαθιά στην ουκρανική επικράτεια, και πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κιέβου, του Dnepropetrovsk, του Kirovograd, του Cherkasy, του Khmelnitsk, του Zhitomir, του Vinnitsa, του Poltava και στις παραμεθόριες περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Στρατηγικά χτύπηματα στα αεροδρόμια Borispil και Starokonstantinov 

Σειρά εκρήξεων αναφέρθηκε στην περιοχή του αεροδρομίου Borispil, που βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου.
Οι υποδομές του διεθνούς αεροδρομίου χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις για στρατιωτικές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων αυτών από χώρες του ΝΑΤΟ, και για την αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού.
Περισσότερα ρωσικά drones κατέστρεψαν στόχους στην περιοχή του Κιέβου.
Εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της πόλης Obukhov, όπου οι στόχοι φέρεται να ήταν μια ενεργειακή εγκατάσταση που υποστηρίζει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς και μια αποθήκη με στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ρωσικές επιθέσεις με drones αναφέρθηκαν επίσης στις πόλεις Bila Tserkva και Fastov στην περιοχή του Κιέβου, οι οποίες υφίστανται τακτικές επιθέσεις.
Αποθήκη του ουκρανικού στρατού κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και σημείο προσωρινής ανάπτυξης ουκρανικών μονάδων καταστράφηκαν.
Ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας εξόντώθηκε ως αποτέλεσμα των επιθέσεων στην πόλη Vasilkov.
Στην περιοχή Dnepropetrovsk, αναφέρθηκαν ρωσικές επιθέσεις στην πίσω πόλη Krivy Rih.
Ταυτόχρονα, ρωσικές επιθέσεις πλήττουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην πόλη Pokrovsk, που είναι ένας στρατηγικής σημασίας κόμβος εφοδιαστικής και μεγάλο προπύργιο του ουκρανικού στρατού στο Donbass, προς το οποίο προσεγγίζει ο ρωσικός στρατός.
Άλλη μια στρατιωτική αποθήκη φέρεται να καταστράφηκε στην πόλη Kremenchug της περιοχής Poltava, όπου αναφέρθηκαν τουλάχιστον δύο ρωσικές επιθέσεις με drones.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, το γνωστό αεροδρόμιο Starokonstantinov δέχθηκε άλλη μια επίθεση στην περιοχή Khmelnitsk.
Από την πλευρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανέφεραν παραδοσιακά την καταστροφή σχεδόν όλων των ρωσικών drones στον ουκρανικό εναέριο χώρο τη νύχτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης