Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύπουλοι τακτικισμοί ΗΠΑ - Economist: Κρυφά θα δοθεί η άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία

Ύπουλοι τακτικισμοί ΗΠΑ - Economist: Κρυφά θα δοθεί η άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία
«Εάν ο Biden παραχωρήσει μετά τη συνάντηση με τον Zelensky, είναι απίθανο αυτό να ανακοινωθεί επίσημα», επισημαίνει ο Economist
Αντικρουόμενες πληροφορίες, ύπουλοι τακτικισμοί και στοχευμένες διαρροές έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της παροχής άδειας στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια με δυτικό εξοπλισμό.
Ενδεικτικό είναι το τελευταίο δημοσίευμα του Economist, σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να δώσουν μυστικά την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά σε ρωσικό έδαφος.
«Εάν ο Biden παραχωρήσει μετά τη συνάντηση με τον Zelensky, είναι απίθανο αυτό να ανακοινωθεί επίσημα», επισημαίνει σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του εντύπου.
Διευκρινίζεται ότι η Ουάσιγκτον ενδέχεται να ενημερώσει το Κίεβο για την αλλαγή θέσης μη δημόσια.
Σύμφωνα με το Politico, οι ΗΠΑ και η Βρετανία ενδέχεται να ανακοινώσουν άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας ξένα όπλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας κατά της Ρωσίας θα σήμαινε άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι αν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης