Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η von der Leyen αποδέχθηκε την παραίτηση Breton

Κομισιόν: Η von der Leyen αποδέχθηκε την παραίτηση Breton
Την Τρίτη 17/9 η παρουσίαση του Σώματος των Επιτρόπων
Σχετικά Άρθρα
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen αποδέχθηκε την παραίτηση του Γάλλου Επιτρόπου Thierry Breton και «τον ευχαριστεί για το έργο του», γνωστοποίησε η Arianna Podesta, μία εκ των εκπροσώπων της Κομισιόν.
«Ήταν επιλογή του Thierry Breton να δημοσιοποιήσει αυτή την επιστολή», ανέφερε η Podesta στην ενημέρωση προς τον Τύπο, αποφεύγοντας να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής.
Αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι συζητήσεις της προέδρου της Κομισιόν με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για τις θέσεις των Επιτρόπων είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο και οι συζητήσεις αυτές είναι απόρρητες. «Δεν έχουμε σχολιάσει αυτή τη διαδικασία μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε. Επαναλαμβάνοντας την ίδια φράση, η εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει «άβολες» ερωτήσεις, όπως κατά πόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής βάζει τις προσωπικές της διαφορές πάνω από την εμπειρία και τη δεξιότητα ως κριτήριο για την επιλογή των Επιτρόπων. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την κατηγορία περί "αμφισβητήσιμης διακυβέρνησης" που εκτοξεύει ο Thierry Breton στην επιστολή του προς την Von der Leyen.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η von der Leyen ελπίζει ακόμα να είναι σε θέση να παρουσιάσει το Σώμα των νέων Επιτρόπων, αύριο στη διάσκεψη των Προέδρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δεν αρνήθηκε, ωστόσο, ότι η κατάσταση παραμένει αβέβαιη, λόγω του ότι εκκρεμεί από την πλευρά της Σλοβενίας η έγκριση της νέας υποψήφιας Επιτρόπου, Marta Kos, από το εθνικό κοινοβούλιο.
«Θα δούμε εάν είναι δυνατή» η παρουσίαση του νέου Σώματος των Επιτρόπων αύριο, είπε, σημειώνοντας ότι «μέσα σε ένα 24ωρο πολλά μπορούν να συμβούν στην πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης