Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν στην Τουρκία και κατηγορούνται ως πράκτορες της Mossad αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 45 ετών για κατασκοπεία

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν στην Τουρκία και κατηγορούνται ως πράκτορες της Mossad  αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 45 ετών για κατασκοπεία
Πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά της Mossad σε οκτώ πόλεις σε όλη τη χώρα
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία έχει καταθέσει κατηγορίες εναντίον 20 ατόμων που κατηγορούνται για κατασκοπεία για την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Mossad, ζητώντας ποινές φυλάκισης από 19 έως 45 χρόνια ο καθένας.
Οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι, 16 από τους οποίους είναι υπό κράτηση, συμμετείχαν σε κατασκοπεία για λογαριασμό της Mossad εναντίον ξένων υπηκόων που ζουν στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Mossad στρατολόγησε τους κατηγορούμενους μέσω διαφημίσεων αναζήτησης βοήθειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι συγκέντρωσαν και μοιράστηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων και εικόνων Παλαιστινίων πολιτών και ατόμων που συνδέονται με τη Hamas, με αξιωματικούς των Ισραηλινών πληροφοριών.
Το κατηγορητήριο υποδηλώνει ότι αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκτελέσεων ή απαγωγών.
Οι κατηγορίες λένε ότι οι κατηγορούμενοι έλαβαν πληρωμή για τις υπηρεσίες τους μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, κρυπτονομισμάτων και διεθνών μεταφορών χρημάτων, μεθόδους που φέρονται να χρησιμοποιούν τρομοκρατικές ομάδες.

«Πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπεία»

Μια κατηγορούμενη, η Amal Sallami Ep Siala, είπε ότι αρχικά επικοινώνησε μαζί της κάποιος που ισχυριζόταν ότι είναι από τη Γερμανία και της πρόσφερε χρήματα για τη δουλειά της.
Είπε ότι έκανε δοκιμαστικά βίντεο και αργότερα έλαβε εργασίες από άλλο άτομο, όπως το γύρισμα του τζαμιού Suleymaniye της Κωνσταντινούπολης και τη λήψη φωτογραφιών από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη.
Είπε επίσης ότι ετοίμασε και έστειλε μια έκθεση σχετικά με το ποιες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες.
Ισχυριζόμενη ότι δεν ήξερε καν τι ήταν η Mossad είπε ότι εκτέλεσε τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί για να κερδίσει χρήματα, όχι για σκοπούς κατασκοπείας.
Ο Hazem Mounir Amin Elgayyar, ένας άλλος κατηγορούμενος, φέρεται να εργαζόταν σε μια διεύθυνση υγείας στην Κωνσταντινούπολη και φέρεται να μοιράστηκε πληροφορίες που είπε στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν στον πολύμηνο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία για ιατρική περίθαλψη.
Το κατηγορητήριο χαρακτηρίζει τα φερόμενα αδικήματα ως «πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπεία».
Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.
Τον Ιανουάριο, πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά της Mossad σε οκτώ πόλεις σε όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης