Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump όπως Putin - Το πρόγραμμα του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ για την παιδεία επαναφέρει τα ... δύο φύλα

Trump όπως Putin - Το πρόγραμμα του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ για την παιδεία επαναφέρει τα ... δύο φύλα
Τελειώνει την woke ατζέντα από το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Donald Trump έχει υποσχεθεί στους Αμερικανούς να αναδιαρθρώσει το σχολικό σύστημα των ΗΠΑ για να εξαλείψει την woke κουλτούρα και φυσικά τις νεοφιλελεύθερες ιδέες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τη φυλή και το φύλο, που υποστηρίζονται από «μανιακούς liberals».
Βάσει του προγράμματος Παιδείας του Trump προτείνεται η μείωση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για σχολεία και προγράμματα που προωθούν την «κριτική θεωρίας της φυλής» (CRT).
Άλλωστε, σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι σύγχρονες μελέτες CRT είναι προκατειλημμένες κατά των λευκών και ασιατικών λαών, του κράτους και του νόμου.
Μάλιστα, ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεσμεύεται να καταπολεμήσει την «τρανσέξουαλ παραφροσύνη» στα σχολεία που πιέστηκαν να υιοθετήσουν νέους κανονισμούς των Δημοκρατικών για την ταυτότητα φύλου των μαθητών, υπό τον κίνδυνο να χάσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση υπό τον Joe Biden.
Οι κανόνες περιλαμβάνουν την παροχή πρόσβασης σε ... γυναικεία αποδυτήρια και μπάνια για βιολογικά αρσενικούς εφήβους που αυτοπροσδιορίζονται ως «κορίτσια» και επιτρέπουν στους τρανς αθλητές να συμμετέχουν σε σχολικά αθλήματα «που ταιριάζουν με την ταυτότητα φύλου τους».
Ο Trump σχεδιάζει, επίσης, να υποβάλει σε έλεγχο τις «οργανώσεις ευαισθητοποίσης» της woke ατζέντας και να παράσχει εναλλακτικές λύσεις για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Επιδιώκει επίσης να βάλει λουκέτο στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο στηλιτεύονται από τους συντηρητικούς ως εστία ανάπτυξης της woke κουλτούρας.

Trump όπως ... Vladimir Putin

Οι συντηρητικοί των ΗΠΑ δεν είναι η μόνη δύναμη που μάχεται ενάντια στις liberal ιδεοληψίες.
Τον Νοέμβριο του 2022, ο πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα για την ενίσχυση των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών στην κοινωνική ζωή της Ρωσίας, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023 υπέγραψε νόμο που ενισχύει τις παραδοσιακές αξίες στο ρωσικό «κυρίαρχο εκπαιδευτικό σύστημα».
Η ανατροφή και η εκπαίδευση των παιδιών σύμφωνα με τις παραδοσιακές αξίες θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας και την προστασία της κυριαρχίας της Ρωσίας.
Από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα λαμβάνουν μαθήματα οικογενειακών σπουδών και υπεράσπισης της Πατρίδας.
Οι νόμοι καταγγέλλουν τις νεοφιλελεύθερες ιδέες, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων φύλου και της ατζέντας LGBTQI+ που διακινούν οι δυτικές ελίτ, ως καταστροφικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης