Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία λαμβάνει μια παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων Chekan – Προστατεύουν τους στρατιώτες από πυραύλους και νάρκες

Η Ρωσία λαμβάνει μια παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων Chekan – Προστατεύουν τους στρατιώτες από πυραύλους και νάρκες

Ένα βήμα πάντα πιο μπροστά οι Ρώσοι

Η ρωσική εταιρεία AVD παρέδωσε στους Ρώσους στρατιώτες μια παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων Chekan διαφόρων εκδόσεων.
Αυτό ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η εταιρεία AVD με έδρα την Αγία Πετρούπολη, η οποία ειδικεύεται στην θωράκιση αυτοκινήτων και στην επισκευή οχημάτων, παρέδωσε μια παρτίδα τουλάχιστον τεσσάρων οχημάτων Chekan.
Τα οχήματα κατασκευάζονται με ανακαίνιση ρωσικών τριαξονικών φορτηγών Ural-4320, τα οποία είναι ικανά να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο άνω των 6 τόνων.
Η παρτίδα περιελάμβανε δύο τύπους οχημάτων: μια έκδοση τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού και ένα φορτηγό με θωρακισμένο σώμα προσαρμοσμένο για μεταφορά πεζικού.
Το επίπεδο βαλλιστικής προστασίας του τελευταίου είναι άγνωστο, αλλά μπορεί να υποτεθεί ότι είναι ικανό να προστατεύει από ελαφρά θραύσματα.
Οι πλευρές του KUNG έχουν πολεμίστρες για βολή κάτω από την πανοπλία.

photo_2vay024-09-15_11-28-29_2-transformed-2048x818.jpg

Η έκδοση θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού του Chekan έχει ένα διαμέρισμα διμοιρίας σε συνδυασμό με την καμπίνα του οδηγού.
Το όχημα έχει πιο εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και κάτω μέρος σε σχήμα V για να διαχέει την ενέργεια μιας έκρηξης κάτω από τον τροχό.
Είναι οπλισμένο με κλειστό πυργίσκο με πολυβόλο KPVT 14,5mm και PKT 7,62mm. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα νυχτερινής όρασης.
Υπάρχουν λίγες αξιόπιστες πληροφορίες για αυτό το όχημα.
Οι πρώτες μονάδες στην έκδοση τεθωρακισμένου οχήματος χρησιμοποιήθηκαν από Ρώσους μισθοφόρους του Wagner PMC κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στη Συρία και αργότερα στη Λιβύη.
Παράλληλα, υπέστησαν τις πρώτες τους απώλειες από ενέδρες και εκρήξεις ναρκών.

photo_2vay024-09-15_11-28-ivm29_2-transformed-2048x877.jpg

Με την έναρξη της ρωσικής εισβολής το 2022, βρέθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν από τους ίδιους Ρώσους.
Αργότερα, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φαινομενικά απλοποιημένες εκδόσεις με αμάξωμα βαν.
Στη μάχη, τα οχήματα έδειξαν ένα ορισμένο επίπεδο προστασίας από νάρκες που επέτρεψε στο πλήρωμα να επιβιώσει όταν χτυπήθηκαν από αντιαρματικές νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης