Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ryan Routh ήθελε να δολοφονήσει τον Putin και τον Kim Jong un

Ο Ryan Routh ήθελε να δολοφονήσει τον Putin και τον Kim Jong un
Υπό κράτηση ο Αμερικανός που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Donald Trump
(upd) Ο 58χρονος Αμερικανός Ryan Routh, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump, φέρεται να είχε απειλήσει να σκοτώσει και τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin καθώς και τον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Kim Yong un.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, η οποία επικαλείται την Αμερικανίδα Chelsea Walsh που συναντήθηκε με τον Routh αρκετές φορές στο Κίεβο το 2022.
Η Walsh, η οποία εργαζόταν στην Ουκρανία ως νοσοκόμα, υποστήριξε πως είχε θορυβηθεί από τις απειλές βίας που εκτόξευε ο Routh, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως θα του άρεσε να σκοτώσει τον Putin και τον Kim Yong un ενώ είχε αναφέρει και τα ονόματα των Donald Trump και Joe Biden, χωρίς ωστόσο η Walsh να μπορεί να θυμηθεί, αν είχε απειλήσει και τους Αμερικάνους αξιωματούχους.
Μάλιστα αναφέρεται πως τον Ιούνιο του 2022, όταν η Walsh επέστρεψε στις ΗΠΑ, είχε διατυπώσει τις ανησυχίες της σε έναν υπάλληλο Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles κοντά στην Ουάσινγκτον.
Η Walsh είχε συντάξει μια λίστα με πάνω από 12 άτομα, των οποίων οι πράξεις της είχαν φανεί επικίνδυνες.
Στη λίστα αυτή η Walsh είχε τοποθετήσει τον Routh στην πρώτη θέση.
Αλλά και το State Department είχε επίσης ειδοποιηθεί για το ότι ο Routh θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο, μια και φερόταν να εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίου ανθρώπων αλλά και σε υποθέσεις απάτης με μετανάστες.
Σύμφωνα με την πρώην υπάλληλο της CIA, Sarah Adams, ο Routh ήταν γνωστός ανάμεσα στους εθελοντές στην Ουκρανία ως «απατεώνας», ενώ πολλοί προσπάθησαν να τον κάνουν να σταματήσει τις δραστηριότητες του.

Δεν έριξε κατά του Trump

Ο Routh φέρεται πως είχε κρυφτεί για περίπου 12 ώρες σε μια θέση με απώτερο στόχο να πυροβολήσει τον Donald Trump, την ώρα που εκείνος έπαιζε γκολφ σε ένα από τα ιδιόκτητα γήπεδα του στο West Palm Beach.
Το σχέδιο του δεν έγινε πράξη διότι ένας από τους μυστικούς πράκτορες που έχουν αναλάβει την προστασία του Trump, εντόπισε την κάννη του όπλου του Routh να προβάλλει από έναν θάμνο που ήταν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον χώρο που βρισκόταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αμέσως οι πράκτορες άνοιξαν πυρ κατά του Routh, ο οποίος κατόπιν τράπηκε σε φυγή με ένα μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο τελικά ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε σε μια απόσταση 65 χιλιομέτρων.
Όπως αναφέρεται, ο Routh δεν πρόλαβε να βάλει στο στόχαστρο του τον Trump ενώ δεν πρόλαβε να ανοίξει πυρ κατά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Donald Trump δεν είχε στο πρόγραμμα του να επισκεφθεί το συγκεκριμένο γήπεδο γκολφ.
O Routh δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και διαφωνούσε με το σχέδιο του Trump να περιοριστεί η αμερικανική βοήθεια στο Κίεβο.
Ο Routh εμφανίστηκε σε δικαστήριο της West Palm Beach όπου και του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες, η μια για την κατοχή όπλου ως καταδικασμένος εγκληματίας και η δεύτερη για την κατοχή όπλου με σβησμένο αύξοντα αριθμό

Πυρά Trump κατά Biden, Kamala Harris

Σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε μετά τον πυροβολισμό του στην Πενσιλβάνια τον περασμένο Ιούλιο, ο Trump άλλαξε στάση και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Joe Biden και της Kamala Harris, αναφέροντας ότι η ρητορική τους εναντίον του είναι αυτή που προκαλεί τις απόπειρες εναντίον του, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News, o Donald Trump ισχυρίστηκε ότι οι Δημοκρατικοί υποκίνησαν τη βία λέγοντας ότι αυτός συνιστά απειλή για την αμερικανική δημοκρατία.
«Η ρητορική τους προκαλεί πυροβολισμούς εναντίον μου, όταν είμαι αυτός που πρόκειται να σώσει τη χώρα, και αυτοί είναι που καταστρέφουν τη χώρα – τόσο από μέσα όσο και από έξω», είπε ο Trump στο Fox News.
Και πρόσθεσε ότι ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας, «πίστευε τη ρητορική του Biden και της Harris και ενήργησε σύμφωνα με αυτήν».
Και τους χαρακτήρισε «εσωτερικούς εχθρούς.
Αυτοί είναι η πραγματική απειλή», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης