Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lidovky (ΜΜΕ Τσεχίας): Η Ουκρανία έτοιμη να δεχθεί ότι θα χάσει εδάφη από τους Ρώσους - Ο Zelensky φοβάται την «αυτοκτονία»

Lidovky (ΜΜΕ Τσεχίας): Η Ουκρανία έτοιμη να δεχθεί ότι θα χάσει εδάφη από τους Ρώσους - Ο Zelensky φοβάται την «αυτοκτονία»
Όπως σημειώνεται, η Ουκρανία δεν έχει πλέον καμία ελπίδα για μια ευνοϊκή έκβαση της σύγκρουσης με τη Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Vladimir Zelensky,  είναι έτοιμος να αποδεχθεί ότι θα χάσει εδάφη τα οποία κέρδισε η Ρωσία, αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχτεί δημοσίως, γράφει η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
«Η ουκρανική πολιτική ηγεσία στο σύνολό της είναι έτοιμη να δεχτεί την απώλεια μέρους της επικράτειάς της, στην πραγματικότητα, εξετάζει αυτή την επιλογή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ο Vladimir Zelensky, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης απορρίπτουν αυτήν την επιλογή.
Όλοι, αν παραδεχόντουσαν το αντίθετο, θα αυτοκτονούσαν πολιτικά στην Ουκρανία», αναφέρει η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
Όπως σημειώνεται, η Ουκρανία δεν έχει πλέον καμία ελπίδα για μια ευνοϊκή έκβαση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Η απροθυμία της Δύσης να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο στερεί από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία για μια νέα επίθεση.
Η Ουκρανία, πιθανότατα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποκηρύξει τις εδαφικές διεκδικήσεις της δημόσια ή στα παρασκήνια, τόνισε η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin χαρακτήρισε αδύνατη τη διαπραγμάτευση με όσους επιτίθενται σε αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές και προσπαθούν επίσης να δημιουργήσουν απειλή για εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας.

Τα όνειρα του Zelensky και της Ουκρανίας… κατέρρευσαν στο Kursk – Οπισθοχωρούν, παραδίδονται και ηττώνται

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky προσπάθησε να ηρεμήσει τους δυτικούς προστάτες του ισχυριζόμενος ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο στην περιοχή του Kursk, αλλά η λαβίδα της ρωσικής αντεπίθεσης συρρικνώνει την ουκρανική ομάδα στο ρωσικό έδαφος.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών ακόμη οικισμών σε διαφορετικές πλευρές.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθέσεων, η αδύναμη ουκρανική άμυνα καταστράφηκε στην περιοχή Korenevo στο Kursk.
Στις 16 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του συνοριακού χωριού Uspenovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στη Lyubimovka και έθεσαν τον έλεγχο του Daryino που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Snagost.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές αντεπιθέσεις έφεραν νίκες στην ανατολική πλευρά του πεδίου μάχης του Kursk..
Οι ουκρανικές επιθέσεις σε άλλες κατευθύνσεις γύρω από τη Sudzha αποκρούονται και φέρνουν περισσότερες απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Ως αποτέλεσμα της ρωσικής προέλασης κατά μήκος των συνόρων γύρω από το κύριο ουκρανικό οχυρό στη Sudzha, ο ουκρανικός στρατός έχει μόνο έναν μεγάλο δρόμο για επικοινωνίες και στρατιωτικές προμήθειες στο ρωσικό έδαφος.
Βρίσκεται μεταξύ της Sudzha και της ουκρανικής περιοχής Sumy και βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών.
Το σχέδιο της μεγάλης στρατιωτικής ιδιοφυΐας Zelensky ήταν πιθανώς να εξαπολύσει επιθέσεις στο πίσω μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που προχωρούσαν στην περιοχή του Kursk αλλά υπήρχαν προβλήματα στο σχέδιό του.
Τις τελευταίες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν αρκετές επιθέσεις στις συνοριακές περιοχές κοντά στο Veseloe στην περιοχή Glushkovsky.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν ερείσματα στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό στο πίσω μέρος της Ρωσίας, αλλά έγιναν δεκτές από τις ρωσικές δυνάμεις με σκληρότατο τρόπο και έτσι υποχώρησαν…
Ο ρωσικός στρατός γνώριζε καλά τα σχέδια της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης μετά από μια σειρά χτυπημάτων ακριβείας με συστήματα του ΝΑΤΟ σε ρωσικές γέφυρες στον ποταμό Σεΐμ, που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα.
Εβδομάδες καθυστερήσεων των ουκρανικών χερσαίων επιθέσεων πέρα από τα σύνορα στην περιοχή Glushkovsky πρόσφεραν στον ρωσικό στρατό πολύ χρόνο για να ενισχύσει την άμυνά του.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν αρκετές έμπειρες μονάδες σε περισσότερο από ένα μήνα σκληρών μαχών στην περιοχή του Kursk.
Εν μέσω μεγάλων απωλειών, η ουκρανική διοίκηση άρχισε να πετάει σε σφαγή ανεκπαίδευτους στρατιώτες.
Σήμερα, χάνοντας μεγάλες εφεδρείες κοντά στη Sudzha, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να ανασυνταχθούν και να επιχειρήσουν νέες επιθέσεις σε άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή του Kursk.
Ο Zelensky πιθανότατα ελπίζει να καταλάβει αρκετά εκτεταμένες περιοχές και να σπρώξει τον ρωσικό στρατό πέρα από τον ποταμό Σεΐμ για να κηρύξει μια άλλη παράλογη μεγάλη νίκη και να κερδίσει πολιτικά οφέλη αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη τροφή για τα κανόνια για να καλύψει τη ρωσική γη με ανθρώπινο αίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης