Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδοχή Murdoch - Δικαστικό δράμα για τον έλεγχο της παγκόσμιας τηλεοπτικής και εκδοτικής αυτοκρατορίας

Διαδοχή Murdoch - Δικαστικό δράμα για τον έλεγχο της παγκόσμιας τηλεοπτικής και εκδοτικής αυτοκρατορίας
Ο δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να διασφαλίσει ότι, μετά το θάνατό του, οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του μεγαλύτερου γιου του, Lachlan Murdoch
Η μάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας τηλεοπτικής και εκδοτικής αυτοκρατορίας του Rupert Murdoch αρχίζει τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Ρίνο της Νεβάδα, όπου ο δικαστής θα εξετάσει το επίμαχο θέμα της διαδοχής.
Ο 93χρονος μεγιστάνας προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του οικογενειακού καταπιστεύματος - το οποίο κατέχει σημαντικά μερίδια της μητρικής Fox News και της ιδιοκτήτριας της Wall Street Journal News.
Ο δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να διασφαλίσει ότι, μετά το θάνατό του, οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του μεγαλύτερου γιου του, Lachlan Murdoch, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι απέκτησαν ένα σφραγισμένο δικαστικό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς το δράμα της διαδοχής.
Η ακρόαση για να διαπιστωθεί αν ο Murdoch ενεργεί καλόπιστα θα λάβει χώρα στο δικαστήριο διαθήκης, όπου οι διαδικασίες είναι κλειστές για το κοινό.
Δικαστής της Νεβάδα απέρριψε την Πέμπτη την προσφυγή του Reuters και άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών να ανοίξουν οι ακροάσεις στο κοινό.
Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί είχαν δηλώσει ότι η τύχη τέτοιων μέσων ενημέρωσης με πολιτιστική και πολιτική επιρροή είναι θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος, αλλά ο δικαστής επικαλέστηκε την ανάγκη να αποτραπεί η αποκάλυψη εμπιστευτικών προσωπικών και οικονομικών πληροφοριών.
Τα μέλη της οικογένειας Murdoch φτασαν στο Ρίνο το πρωί της Δευτέρας για την ακρόαση.
Ο James, η Elisabeth και η Prudence έφτασαν πρώτοι, ενώ ο Rupert και ο Lachlan ήρθαν αργότερα

Πολιτικές διαφωνίες

Η προτεινόμενη τροπολογία θα μπλοκάρει οποιαδήποτε παρέμβαση από τρία από τα αδέλφια του Lachlan, που είναι πιο μετριοπαθείς πολιτικά, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι ένα σφραγισμένο δικαστικό έγγραφο.
Ο Lachlan Murdoch, θεωρείται ιδεολογικά ευθυγραμμισμένος με τον συντηρητικό πατέρα του.
Ο James Murdoch, ο οποίος έχει κάνει δωρεές σε προοδευτικές πολιτικές ομάδες, παραιτήθηκε το 2020 από το διοικητικό συμβούλιο της News Corp, επικαλούμενος διαφωνίες σχετικά με το συντακτικό περιεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης