Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δύση αντιλαμβάνεται την ανάγκη ειρηνευτικού σχεδίου - Καμία πρόταση από Scholz για Ουκρανία

Ρωσία: Η Δύση αντιλαμβάνεται την ανάγκη ειρηνευτικού σχεδίου - Καμία πρόταση από Scholz για Ουκρανία
Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι οι προτάσεις θα πρέπει να είναι έγκυρες και απολύτως σαφείς στην ουσία τους
Η ρωσική πλευρά έλαβε γνώση των παρατηρήσεων του καγκελάριου της Γερμανίας Olaf Scholz σχετικά με την αναγκαιότητα συνομιλιών για την Ουκρανία, αλλά δεν έλαβε συγκεκριμένες προτάσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία Sergey Nechaev, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.
«Λαμβάνουμε πρόθυμα γνώση των παρατηρήσεων του καγκελάριου. Ενδεχομένως, αυτό σημαίνει ότι στη Δύση έχει εμφανιστεί η συνειδητοποίηση ότι χρειάζεται ένα ειρηνευτικό σχέδιο», δήλωσε ο διπλωμάτης. Επανέλαβε ότι παλαιότερα, ορισμένοι εκπρόσωποι της ΕΕ, ιδίως ο Ούγγρος πρωθυπουργός, έκαναν προσπάθειες να παρουσιάσουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, αλλά δεν ήταν ευπρόσδεκτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν ξέρω αν αυτή η πρωτοβουλία θα ήταν ή όχι ευπρόσδεκτη τώρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε δει ακόμη ένα ειρηνευτικό σχέδιο, το κείμενο ενός ειρηνευτικού σχεδίου», σημείωσε ο απεσταλμένος.

Απαράδεκτη η φόρμουλα Zelensky

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι οι προτάσεις θα πρέπει να είναι έγκυρες και απολύτως σαφείς στην ουσία τους.
«Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε αν αξίζει να συζητήσουμε με βάση αυτό.
Αν πρόκειται πάλι για μια νέα εκδοχή της προηγούμενης λεγόμενης φόρμουλας Zelensky, αυτές οι διατάξεις σε άλλη επανάληψη, με διαφορετική διατύπωση, τότε αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο για εμάς και το γνωρίζετε», πρόσθεσε ο Nechaev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης